Yazar Fatih Adıyaman’ın ‘Adıyaman’a gelende ağlar gidende ağlar ‘ kitabı düzenlenen bir geceyle tanıtıldı.

Adıyaman halk eğitim merkezi salonunda düzenlene geceye çok sayıda kitapsever katıldı.

Gecenin açılışında konuşan Fatih Adıyaman’.. Kaybolmaya yüz tutmuş Adıyaman kültürünü yeniden tanıtmak için bu kitabı özellikle kaleme aldım. Burada bu kültürle alakalı arkadaşlarımızda konuşmacalar yapacaklar, bunları tekrarlamak hatırlamak ve geleceğe taşımak bizlerin görevidir. Kitabın hazırlanmasında bana yardımcı olan Ahmet Akil Yağımlı, GASRONOMIST Ganıme Tohumcu ve siz Adıyamanlılara teşekkür ediyorum’ dedi.

,KILIÇ: HERKES ELINI TAŞIN ALTINA KOYMALI

Adıyaman belediye başkanı Dr.Suleyman Kılıç ta düzenlenen etkinlik ıçın emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmada ‘ özellikle kültürümüzün devam etmesi geleceğe taşınması için herkesin elini taşın altına koyması gerekir, bu gibi çalışmalara belediye olarak her zaman imkânlarımız nisbetınde yardımcı olacağız, Fatih Adıyaman’a emeği geçenlere teşekkür ediyorum ‘

Düzenlenen programda halk oyunları ekibi yöresel oyunlar sergiledi, musiki cemiyeti icra kurulu üyeleri Türk sanat müziği seslendirdiler, Türk halk müziği parçaları seslendirildi, ressam Necıp Aydın eserlerini sergiledi, öğrenci Sude Akdoğan Adıyaman şivesiyle sunum yaptı, Adıyaman la ilgili şiirlerin okunduğu programa ilgi yoğun oldu.

Haber:R.Kıymaz