Yazılı sınavı Eğitim Fakültesinde, uygulamalı sınavı ise Devlet Konservatuvarında gerçekleştirilen sınava, pek çok ilden üniversitemize başvuru yapan 233 adaydan 125'i katıldı.

Öğrenciler, müziksel işitme, yazma, müzik teorisi ve genel müzik kültürü konularında birbirleriyle yarıştı.

Özel yetenek sınavı sonunda 2’si engelli öğrenci olmak üzere toplamda 25 aday sınavı kazanarak Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kontenjanının tamamını doldurdu.

Komisyon Başkanlığını Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Barış Toptaş’ın yaptığı sınavda, Dr. Öğretim Üyesi Ayça Avcı ve Dr. Öğretim Üyesi Selin Oyan komisyon üyesi olarak görev aldı.

Sınav sonrası bir açıklama yapan Doç. Dr. Toptaş, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da konservatuvarımıza adaylarımızın ilgisi yoğundu. Çok yetenekli adaylarımız vardı. En iyi adaylarımız öğrencimiz olmaya hak kazandı. Bizleri tercih eden tüm öğrencilerimize ve sınav süresince bizlere destek olan değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Danışmanlarından Doç. Dr. İbrahim Hakan Bucak, Doç. Dr. Sayad Kocahan ve Doç. Dr. Cumhur Kırılmış, sınav esnasında herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek adına salonları gezerek adaylara başarılar diledi.

Haber:R.Kıymaz