Kurucu ve eğitimciliğini Eğitimci / Şair-Yazar Rana İSLAM DEĞİRMENCİ’nin yaptığı  Nâr(Rânâ) Yazar Okulunun öncülüğünde planlanan ve atölye mekanında gerçekleştirilen etkinliğe Yazar Fatma Yangın Ekşioğlu, Şair-Yazar Sibel Umur Özdemir, Eğitimci- Yazar Şükran Uçkaç Yargı ve Rana İslam Değirmenci konuşmacı olarak katıldı. Programa Nar( Rana) Yazar Okulunun 1. Ve 2. Kur atölye öğrencilerinin yanı sıra çok sayıda dinleyici katıldı. Katılımcıların arasında kadın eğitimci ve yazarlar ile kadınların daima yanında olan erkekler de bulundu.

‘Hayat, Söz ve Kadın’ başlıklı panele geçilmeden evvel, Yazar Atölyesinin 7 Mart 2020 tarihli ‘Mehmet Emin Yurdakul ve Şiiri’ temasını, temayı hazırlamak ve sunmakla görevli Nar Yazar Okulu Genç Yazarlar Atölyesi Koordinatörü Arda Çelik programa katılanlara ‘atölye örneklemesi’ olarak sundu. Daha sonra Kadın-Yazarların sunumlarına geçildi. Fatma Yangın Ekşioğlu, yaptığı konuşmada ‘Kadın yazarların hayatın her alanında sözlerinin olduğunu, olacağını’ vurguladı. Sibel Umur Özdemir, ‘kadın’ başlıklı denemesi ile ‘kadınların hayatın her alanındaki gücünü ve izini’ dile getirdi. Şükran Uçkaç Yargı ise ‘güçlü ve iz bırakan kadın yazarlardan’ Nezihe Meriç ve Gülten Dayıoğlu’nu kendi hatıraları ve tanıdığı yönleri ile katılımcılara aktardı. Rana İslam Değirmenci ‘Harem’de Geothe Okuyan Kadın’ denemesi ile ‘kadının hayata kadın duruşu ile  hükmetmesi’ne vurgu yaparken ‘Gül Kokan Bahçıvanım’ şiiri ile –bir evlat dünyaya getirsin getirmesin- Yaratan’ın lütfu ile tüm kadınların ‘anne’ lik payesi ile taçlandığını ve annelik hissi ve melekesini taşıdığını bir kez daha teyit etti.  Atölye Öğrencilerinden Perihan Nur Çıtak’ın 18 yaşında üniversite öğrencisi iken annesine yazıp da yıllar sonra bir kitabının arasında bulduğu şiirini seslendirmesi programa katılan herkesi çok duygulandırdı.

Daha sonra yazar okulu öğrencileri ve misafirler de kadın ve hayat konularında duygu, düşünce ve tespitlerini paylaştılar. Yazarlar katılımcılara kitaplarını imzaladılar. Programa katılan herkesin ortak kararı, verimli ve samimi geçen bu tür toplantıların sıkça yapılması oldu. Günün hatırası olarak son kare fotoğraf çekildi ve program sona erdi.

Rânâ İSLÂM DEĞİRMENCİ

Ankara

Editör: TE Bilişim