TRT GAP Radyosu’na konuk olan Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, kısa süre önce ‘Kültür Elçileri Projesi’ kapsamında Adıyaman Belediyesi’nin davetlisi olarak Adıyaman’a gelen ve şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezen yabancı öğrencinin katıldığı program hakkında bilgiler verdi.

Türkiye’nin sağladığı bursla 30 farklı ülkeden ülkemize gelerek Erciyes Üniversitesi’nin farklı bölümlerinde doktora ve yüksek lisans eğitimi gören 30 kişilik öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleştirilen ‘Kültür Elçileri Projesi’ kapsamında yabancı öğrencilerin Adıyaman’ı her yönüyle tanıma fırsatı bulduklarını söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Kılınç, “Adıyaman’da 3 gün misafir ettiğimiz öğrencilerimiz, Nemrut Dağı başta olmak üzere, Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi, Cendere Köprüsü, Atatürk Barajı ile Adıyaman’ın tarihi ve turistik birçok mekanını gezerek, ilimizi yakından tanıma fırsatı buldu. Oldukça güzel ve verimli geçen projemizi önümüzdeki yıllarda daha da geliştirerek sürdürmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

‘Kültür Elçileri Projesi’nin yanı sıra Adıyaman Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da kısa bilgiler veren Başkan Kılınç, seçim öncesi sözünü verdikleri tüm projelere başladıklarını belirterek, “İnşallah kısa süre içerisinde bu projeleri tamamlayıp, yeni projeler için kolları sıvayacağız” diye konuştu.

Program sonunda, kendisine bu imkanı sunan TRT GAP Radyosu ailesine teşekkür eden Başkan Kılınç, tüm dinleyicileri Adıyaman’ın güzelliklerini görmeye davet etti.

Editör: TE Bilişim