Konya Teknik Üniversitesi TBMYO Ayakkabı Tasarımı Programı öğretim görevlisi Cem Karakız ve Mustafa çeşmeci yönetiminde İstanbul CNR EXPO Ayakkabı Moda fuarına katıldılar.

Bölum Öğrenci tasarımlarından oluşan çalışmalar ile fuarın ilgi odağı olan stand, Türkiye'de Kahramanmaraş Yemeni ve Çarıklarının üretim eğitiminin verildiği tek üniversite olarak dikkat çekiyor.

Bölum hocalarından öğretim görevlısı Cem karakız '.. fuarda üzüldüğüm bir şeyle karşılaştım. Türkiye ayakkabıcı sanayicileri vakfı ve GAntep dernekleri ortaklığı ile G.Antep B.Ş Belediyesinin katkıları ile TASEV meslek lisesinde "G.Antep Yemenisi" bölümü kurma çalışmaları başlamış. Fuara katılmadan önce duymuştum. En azından kendi çabam ile Kahramanmaraş yemeni ve çarıklarını ve coğrafi mahreç tescilimiz ile birlikte standımıza koyduk.

Karşımızda da GAntep standı duruyor. Anlatabildiğimiz kadarıyla işin doğrusunu anlatıyoruz. Türkiye'nin ilk ayakkabı tasarım ve üretimi bölümünün, ilk atanan hocası olarak içim burkuldu. Geçmiş yıllarda kahramanmaraş'ta ilgililere anlattığımızda zerre kadar ilgi görmedi, yatırımlar gereksiz ve K.Maraş'la ilgisi olmayan heykellere objelere yatırıldı.

Mehmet Kopar Ustamızın katkıları ile standımızda Kahramanmaraş Yemeni ve Çarığını, özellikle Dünya'da Sadece KMaraşta yapılan "KMaraş organik derisini" tanıtıyorum.

Farkına varıldığı ve gereken ilgiyi gördüğü anda, KMaraş'a katmadeğer açısından tekstilden sonra en fazla girdiyi sağlayacak olan organik deriye (echo leather) sahip çıkılırsa, yapacağım eylem planıyla en az 5000 kişilik bir istihdam sayısı ve aileleri buradan ticari kazanç elde edecektir. KMaraş'ın hem endüstriyel hemde Turizm Pazarlaması açısından en büyük hareketliliği sağlayacaktır.

Bu konu hakkında en derin ve en fazla akademik yayın ve bilgisine sahip bir akademisyen olarak herkesi üzerine düşeni yapmaya davet ediyorum. Sayın B.Ş.B. Başkanımız Hayrettin Güngör Beyin destekleriyle kaybetmeye başladığım umudum yeniden canlandı. K.Maraş Kültür Daire Başkanlığına yeni atanan Duran Doğan Beyefendinin, konuyla yakından ilgilemeside K.Maraş'ımızın yakın zamanda çok güzel değişimler yaşacağının göstergesi.

Değerli milletvekilimiz Mehmet Cihat Sezal 'da çalışmalarımızı gereken yerlerde duyurarak girişimlerde bulunuyor. Tüm Kahramanmaraşlı'ları TOPYEKÜN HAREKET etmeye davet ediyorum dedi.