Kentte çocukluğundan beri kuş hobisi olan Beytullah Şahin (53) evinin çatısına yaptırdığı kümeste para biçilemeyen kuşlar besliyor.

Beslediği kuşların fiyatlarını 150-200 bin TL'ye satılabileceğini fakat satmayı düşünmediğini belirten Şahin, PHA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğumdan beri kuş sevgisi olduğunu Şebap cinsi güvercin işini ise 18 yıldır profesyonelce yaptığını ifade etti.

Piyasada dudak uçuklatan fiyatlarda kuşların olduğunu aktaran Şahin, öyle devam etti:

"150 -200 bin lira gibi paralara satılıyor. Değerli kuşlar çünkü bu bizim hobimiz merakımız parayla biçilmiyor. Benimde 20 tane kuşum var 150 -200 bin liraya satılır fakat satmayı düşünmüyorum. Teklif edenler oldu komple kafesini bize ver diyenler, bir çiftini bize ver. Meraklısı gelir adam parasına bakmaz. Yeter ki; hoşuna gitsin beğensin. Paraya bakmaz çifti alır götürür. Ama biz vermiyoruz. Yıllardır merak içerisindeyiz ve devam ediyoruz."dedi.

Çocuklarının da beslemesini istediğini belirten Şahin, "Çocuklarım bu işe çok meraklı değiller. Zaten dersleri sınavları üniversiteleri falan şuan çocuklarım bu işin içine girmesini isterim tabi ki; neticede evin üstünde kümesim var. Kendime özgü yer yaptım zamanım burada geçiyor."

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim