Kadın Gençlik Merkezleri Koordinatörü Ramazan Dinç: Kadınlarımız Meslek Öğreniyor
Adıyaman belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Gençlik Merkezleri Koordinatörü Ramazan Dinç düzenlenen kurslarla kadınların hem meslek öğrendiklerini hem de harçlıklarının çıktığını söyledi.

Dinç gazetemize şunları söyledi ‘ Burada düzenlemiş olduğumuz kurslar da genel de kadın ve gençlerimize yönelik çalışmalar yapıyoruz. Kurslarımız da halı dokuma, bakır işleme,  yemeni, rölye, su kabağı oymacılığı gibi iş kolları üzerinde yoğunluklu çalışıyoruz.

Tabi burada genelde kadınlarımızın boş zamanlarını değerlendirmeleri amaç ediniyor. Biz burada onlara belediye tarafından malzeme temini ediyoruz, kursiyerlerimiz iş-kur üzerinden, günde 35 TL ayda 700 TL’ye tekabül eden yevmiyeleri var. Kadınlarımızla da kurslara katılımları için iletişim halindeyiz, kurs konusunda fikirlerini alıyoruz. Olumlu olumsuz eleştirilere açığız. Onlar da hem bize hem belediyeye minnettarlıklarını sürekli dile getiriyorlar. Herhangi bir masrafa girmeden meslek öğreniyorlar. İşini öğreniyorlar, böylece aşına destek olunuyor. Hem öğreniyor, hem para kazanıyorlar’ dedi.

Haber:R.Kıymaz