İstanbul da GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ile bir araya gelen sanatçı, pandemi süreci ve müzik piyasası üzerine yaptığı değerlendirme de ‘’Dünya’da ve ülkemizde yaşanan her türlü olumsuzlukta ilk eğlence sektörü etkilenmektedir. Savaş, çatışma, suikast, deprem, göçük, terör saldırısı, şehit haberleri, hatta trafik kazaları bile ilk tepkiyi eğlence sektörüne vermektedir. Hemen bu ve benzeri durumlarda düğün ve konserler iptal olmaktadır. Eğlence piyasası işte bu nedenlerden ötürü, pandemi sürecinde en ağır darbe alan sektörlerden biri oldu.

Yılbaşına doğru pandemi sürecinde mücadelenin başarıya ulaşıp iyice kontrol altına alınabileceğini düşünüyorduk. Fakat şu sıralar vaka sayılarında ki artış bizleri endişelendirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın pandemi ile mücadelede ortaya koyduğu kararlılığı bizlerde vatandaşlar olarak desteklemeliyiz. Özellikle maske ve sosyal mesafeye dikkat edip, temizlik hususunda titiz olmalıyız. Vaka artışları, umursamaz vatandaşların sorumsuzluğundan kaynaklanmaktadır. Özellikle taziye ve düğünlerde inatla bir araya gelmeyi marifet sananlar var. Buradan vatandaşlara sizin aracılığınızla rica ediyorum. Çok dikkat etsinler, ciddiye alsınlar.’ dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da sanatçılardan, şairlerden bu pandemi de ağır yara alan, hayatını kaybedenler için, ortak duygularımızı dile getirecek bir parça yapılmasını beklediğini söyledi.

Haber:R.Kıymaz