Çelikhan'da etkili olan kar yağışı kartpostallık görüntüler yaşanmasına neden oluyor. O görüntülerden biri de Çelikhan'ın sembollerinden olan "yüzen adalar"da yaşandı. 

Çelikhan Çat Barajı Petelik mevkiinde bulunan yüzen adalar olarak bilinen 3 bin yılda oluşumunu tamamlayan, bitkilerin kılcal köklerinden oluşan 3 metre ve 5 metre boyunda, 100 ile 1000 metrekare genişliğinde olan yüzen adaların sayısı 30 iken, suyun debisi düşmesiyle 80'e çıkmıştı. Adıyaman'ın 4'üncü büyük ilçesi olan Çelikhan’da hem ekonomi açısından hem de turizm açısından önemli olan adacıklar kar altında kalarak kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Aralıksız devam eden kar yağışının ardından 80'e çıkan yüzen adalar beyazlara bürünürken yoldan geçen vatandaşlar ise bu anı ölümsüzleştirmek için fotoğraf çektiriyor.
İlçedeki vatandaşların büyük bir bölümü geçimini balıkçılıktan sağlıyor. Kar yağışının kartpostallık görüntülere sahne olduğu yüzen adaların bulunduğu baraj gölünde balıkçılık yapan Mustafa Büyüktaş,"Buradaki yollar yapıldığı zaman turizme katkı sağlayacaktır. Yıllardan beri burada balıkçılık yapıyoruz. Karın yağmasıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluştu. İnsanlar buraya geliyor ve fotoğraf çektiriyor. Yolları yapılmış olsa insanlar daha kolay ulaşabilir. Bizlerde burada balıkçılık yaptığımız için bizler içinde kolay olur yolun yapılması" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim