Başkan Gürkan, hazırlıkların son aşamaya geldiğini, eksiklerin bir an önce giderilmesi gibi konularda ilgili daire başkanlarına gereken talimatların verildiğini kaydetti.

23. Uluslararası Malatya Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali hakkında bilgi veren Gürkan, şunları ifade etti:

"Sahne kuruluşu, trafik akışının düzenlenmesi ve vatandaşımızın, hemşerilerimizin güvenliği için neler yapılabilir? Bunun değerlendirilmesi bizzat yerinde görülüp incelenerek yapıldı. Festival 16 Temmuz  Salı Günü saat 20.00’de Öğretmenevi önünde Kortej yürüyüşü ile başlayacak. Festival ve fuar programı ise 17 Temmuz Çarşamba günü start alıp, 21 Temmuz  Pazar gününe kadar devam edecek."

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bütün Malatya’nın ilçeleri dahil olmak üzere 718 mahallesine yayılabilecek kayısı festivali düzenlemek istiyoruz. Etkinliklerin Malatya’nın her tarafında hissedilmesi, duyurulması ve ‘Malatya Kayısı Fuarı ve Festivalinin Biz Paydaşıyız Anlayışının’ zihinlerde hâkim olması noktasında gerekli çalışmalar ve girişimlerde bulunuyoruz.” dedi.

-"KAYISI BİZİM ORTAK SEVDAMIZ"

Yeni Malatyaspor gibi kayısının da bizim ortak sevdamız olduğunu söyleyen Başkan Gürkan,  "Malatya ticaretinin dönmesi noktasında, çiftçinin ihtiyacı olan aşının temin edilmesi noktasında, gerek dünya çapında bir ürünün ve coğrafi işaret almış bir ürünün Malatya’da yetişmiş olması Malatyalı olarak bu festivale çok büyük ilgi göstermemiz ve sahip çıkmamız gerektiğini ortaya koymaktadır. Bunu zorunluluk ötesinde sevgi ve benimseme duygusu içerisinde değerlendirmemiz lazım. Bu Malatya’mızın bayramıdır. Bu bayramın bütün Malatyalı hemşerilerimize kutlu olmasını temenni ediyorum. Sadece Malatya’da yaşayan Malatyalılara değil, Türkiye’de ve dünyanın değişik yerlerinde yaşayan bütün Malatyalıların Kayısı Festivalini tebrik ediyorum. Ayrıca, Malatya’ya gönül veren, Malatya kayısısını tadı damağında olarak algılayan, değerlendiren, gerek şifa noktasında, gerek lezzet noktasında değerlendiren bütün hemşerilerimizi ve bütün vatandaşlarımızı, bütün insanlarımıza bu festivalin başarılı olması noktasında gösterecekleri ilgi ve alakalarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum."

Başkan Gürkan, Kültür Daire Başkanlığı olmak üzere, emeği geçen bütün birimlerimizi tebrik ettiğini belirterek, "Kayısı şenliğimizin Malatya’mıza ve Malatya’ya gönül veren tüm insanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Başkan Gürkan, Mişmiş Park Fuar alanında piknik yapan vatandaşlar ile sohbet ederek fotoğraf çektirdi.