Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun hızla gelişen ve büyüyen şehri Malatya büyümesine paralel kültürel ve sosyal yönden de bölgede cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

         Yıl içerisinde yapılan birçok kültürel ve sosyal etkinlikleri her yıl yapılan film festivali, kitap fuarı ve kayısı festivali gibi etkinliklerle uluslararası arenaya taşıyan Malatya'ya çorbada bir kaşık da bizden olsun istedik.

       Malatya ve bölge basınına 1992'den itibaren imkanlarımız dahilinde yatırım yaparak bölgede yerel medyanın gelişmesine ve bugünlere gelmesine kardeşlerim Hidayet ve Yusuf Özpolat'la ile birlikte büyük emeklerimiz oldu. Özel radyo ve TV’lerin hayatımıza girdiği andan itibaren başta Malatya, Adıyaman Elâzığ, Diyarbakır, Mardin, Hatay ve İskenderun’da özel radyo ve TV’ler kurarak bu manada ilklerin öncülüğünü yaptık.

       Doğduğumuz ve doyduğumuz bu topraklara ve ülkemize bu alanda vefa borcumuzdu katkıda bulunmak!..

       Ulu önder Atatürk’ün hitabında ifade ettiği gibi yurdumuzu muasır medeniyetler seviyesine getirmek içi daha çok çalışıp hizmet etmeye rabbim ömür verdiği ölçüde hizmet devam edeceğiz…

        Yerelde ve bölgede nitelikli ve vasıflı medyanın oluşturulmasına azami önem gösterdim. Bu doğrultuda yazınsal, görsel ve işitsel medyaya yatırım yaparak illerde ve bölgemizde güçlü medyanın oluşumuna ve bu sektörde ulusal bazda tanınmış yayıncıların ve programcıların toplum hayatına kazandırılmasına vesile oldum.

          Bu bilgi ve tecrübeyi de medya alanımızdaki bir çok sivil toplum örgütleriyle yeni jenerasyon gazetecilerin yetiştirilmesi amacıyla birkaç çatı altında buluşturduk.

          GAP Gazeteciler Birliği de bunların başında gelen ve Türkiye’nin tek bölgesel gazeteciler birliğidir. Kuruluşundan bu güne kadar hemen hemen her evresinde emeğim olup, genel başkan sayın Zeynel Abidin Kıymaz’la yol ve dava arkadaşlığım devam etmekte.

         Ünlü Türk gezgini Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde ifade ettiği “Dar-ul RıfatSeçkin İnsanların Şehri Malatya’ya bir katkıda bizden olsun dedik. Bunu da uluslararası nitelikte bir ödül töreni ile taçlandırmak istedik.

       Bu vesile ile Başkan vekili olduğum GAP Gazeteciler Birliğinin bölgemizde ülkemizde ve dünyada ki olumsuz gelişmelerden kaynaklanan gecikmeli GAP Oscarlarını Malatya'da yapılmasını kararlaştırıp, 15. GAP Oscarları ödül törenini Malatya’da gerçekleştirdik. Ve bu etkinlik bölgede hızlı ve modern bir şekilde büyüyen gelişen şehrimiz Malatya'ya çok yakıştı.

      Malatya Büyükşehir Belediyesi başkanı Selahattin Gürkan beyin eşsiz ev sahipliğinde gerçekleşirken, gelen misafirler şehrin gastronomisinden, ekonomisinden, kültüründen ve tarihinden ziyadesi ile istifade etme imkanları buldular. Gece de şehrin %85 ekonomik girdisini sağlayan kayısının daha fazla değer kazanması için Malatya kayısı Ticaret merkezinin oluşturulmasına istinaden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da yılın en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı ödülüne layık görüldü. Düzenlemiş olduğumuz programa KKTC, Kırgızistan, Romanya, İran'dan, Irak'tan Suriye'den ve Türkiye'nin birçok şehrinden birbirinden değerli misafirleri Malatya'da ağırlamanın keyfini yaşadık.

 Gerçekleşmesine vesile olan ve ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye başkanımız Selahattin Gürkan Bey’e ayrıca, yurt dışından ve yurt içinden gelen tüm katılımcılara sonsuz teşekkürler.

       Medya; aynı zamanda şehirlerin ve ülkelerin gelişmesinde büyük katkı sağlayan milli ve manevi değerleri yeni kuşakların benimsemesine vesile olma özelliği ile, geçmişi geleceğe taşıyan çekici ve sürükleyici bir lokomotiftir.

     Biz bu sorumluluk çerçevesinde her yıl başka illerde düzenlemiş olduğumuz etkinliğimizin, Malatya’nın gelişmesine, turizmine ve ekonomisine bir katkı olarak sunmak istedik. Yapılan programın üzerinde 10 gün geçmesine rağmen, bugün hala olumlu etkileri ve yansımasıyla kendinden söz etmeye devam etmekte.

Program sonrasında GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan vekili olarak, Romanya Gazeteciler Federasyonu Başkanı Sorin STANCU ile iki ülke gazetecileri ile eğitim ve karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi amaçlı protokol imzalayarak Romanya gazeteciler Federasyonu ile dostluk köprüsünü güçlendirmiş olduk. Ülkemiz ve bölgemiz gazetecilerine hayırlı olsun. Konu ile daha geniş bilgileri bir sonraki yazılarımda sizlerle paylaşacağım.

        Sonuç olarak Malatya’da gerçekleştirdiğimiz 15.GAP OSCARLARI ödül törenine katılımın üst düzeyde olduğu ve bütün katılımcıların da ziyadesiyle memnun kaldığı etkinliğimizi onurlandıran, konsept danışmanı kıymetli kardeşim ve Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Murat KILINÇ beye ayrıca programın görünen ve görünmeyen emekçilerine, tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Kalın sağlıcakla…

Hamit ÖZPOLAT

[email protected]