Çoktandır Hakkı babanın görüntülü bu videosunu arıyordum. Malatya'nın değerli sesi Müzisyen Lütfü Acıbucu Lütfü Acıbucu beyin paylaşımında karşıma çıktı yayına hazır hale getiren Atanur Çelik abiye çok teşekkür ediyorum.

Malatya'da nedense bu tür gecelere sıra geceleri deniyor bunun bir başka adı olması lazım, sıra geceleri Urfa'ya has bir deyim bir gelenek, arada Adıyaman var orada bile sıra gecesi denilmiyor. Harfhane geceleri deniliyor.

Bu gecelere Malatya'da bir şey söyletletilecekse Kürsübaşı geceleri denilsin Elazığ daha yakın ki Osmanlılar döneminde Malatya bir ara Harput'a bağlıydı. Malatya'nın Arapgir ilçesi tamamen Harput musikisi kültürünün bir devamıdır.

Hakkı Coşkun Malatya'dan çıkmayan hep Malatya'da yaşamış bir değerli sanat insanıydı çok güzel bir sesi vardı Yeşil Malatya'yı daha da güzelleştiriyordu, söylediği bu eser gelin giden kız kardeşi için bestelemiştir, kız kardeş gelin gittikten sonra doğum esnasında rahmete gider, bu türkü aslında bir ağıttır fakat kına gecelerinde söylenir kına geceleri her ne kadar bir düğünse de gelinin baba evinden ayrılığını sağladığı için bir hüzün tarafı da vardır.