Kosova savaşından hemen sonra Prizren'de yayın hayatına başlayan Kosova'da bir dönem Türk Medyasına damgasını vuran “Yeni Dönem” gazetesi olmuştur.

Bir gazeteyi hazırlamak, yayın hayatına başlatmak hiç kolay bir iş olmadığını, bu işin ne kadar meşakkatlı olduğunu bir de işin içine maddiyat girdimi ne kadar zor ve sabır isteyen bir iş olduğu kendiliğinden ortaya çıkar.

Bu işe soyunanlar daha başta maddiyatı düşünmediği gibi, diğer yandan bütün maddiyatını seferber ederek tek bir gaye uğruna ortaya koyarlar. O gaye var olma, bende varım gayesi olma mücadelesidir. Bu nedenle gaye adamı olmak sıradan insanların işi değildir. Bu iş vefalı, vatanperver; diline, geleneklerine, göreneklerine, bayrağına, milli-manevi değerlerine sıkı sıkıya bağlı olan vefakar, cefakar insanların işidir.

Böyle bir durumda halkın umutları tamamen tükenmek üzere iken ortaya çıkarlar ve halkı için neler yapabileceklerini somut bir şekilde ortaya koyarak halkına umut ışığı olmayı başarırlar. İşte 1999 yılında Kosova Türk’ü her açıdan derin bir bunalıma düştüğü bir anda, ona yol gösterecek, derdine derman olacak bir kişi ortaya maddi manevi açıdan çıkarak varını yoğunu ortaya koyup mücadeleye adını “Yeni Dönem” verdiği gazeteyle başlar. Bunu bayrağı, dili, Milleti için yapar. Çoluk çocuğunun rızkını ortaya koyarak bu işi yapar.

Hem de bir devletin yapamadığını o halkı için fazlasıyla yapar. Ya sonrası!...

“Yeni Dönem “ Gazetesi:

Kosova savaşı daha yeni bitmişti ve Kosova'da Türk dilinde yayın yapan “TAN” gazetesinin yayın hayatına son verildiği bir dönemde yayın hayatına başladı.

1999 yılında Kosova savaşına NATO’nun müdahalesi ardında son verilir.

Kosova'da yaşayan Türk toplumu Kosova savaşından önce ve NATO müdahalesinden sonra her alanda özelikle varlığımızın yarınlara taşınabilmesi için büyük zorluklarla mücadele verilmiştir.

Kosova savaşından hemen sonra Kosova'da geçici yönetimi ele alan yabancı misyonlar, “Kosova’da Türk yok, sadece Türkçe konuşanlar var.” demeleri, Türklerin ve Türkçe dilinin var olduğunu ve varlığını kabül etmezler.

Bu zor dönemde Yeni Dönem gazatesi yayın hayatına başlamıştır.

Yeni Dönem Türk Medyası kuruluşun ve gazete sahibi Mehmet Bütüç'tür.Yeni Dönem gazetesinin birinci sayısı 24 Kasım 1999 tarihinde yayıyın hayatına başlamıştır.

Yeni Dönem Türk Medyası Danışma Kurulu; Fikri Şişko, Refki Taç, Zeynel Beksaç, Agim Rifat Yeşeren, Levent Koro, Elsev Brina’dan oluşmaktadır.

Yeni Dönem Gazetesi, 2008 yılına kadar devam eder.

10 yıl boyunca aralıksız çıkan gazete, maddi imkansızlıklar nedeniyle 17 Temmuz 2008 tarihinde 436. sayısıyla yayın hayatına son vermek zorunda kalır. Bu gün Kosova'da yaşayan Kosova Türklerinin gazetleri malesef yoktur.Mehmet Bütüç kardeşimiz kendi imkanlarıyla 2008 yılına kadar bütün zorluklara göğüz gererek ayakta tutmaya başarabildi.Bu kardeşimize sahip çıkılmadı.Sahip çıkılsa bugün Kosova'da Kosova Türklerinin gazetesi yayın hayatına devam etmiş olurdu.Bu gidişat, bu vurdum duymamazlık geleceğimiz açısından günün birinde hepimizin başını ağırtmış olacaktır. Bir toplum kendi ana dili ile yaşar ve ilerlemenin yolu da dilimiz üzerinden geçer.Kalıcı işler yerine günlük ve göstermelik işlerle meşgul olan "siyasiler' tarih karşısında hesap vereceklerdir. Kosova'da Mehmet Bütüç gibi yetişmiş ve Türk dilini, bayrağını, vatanını seven bu değerli kardeşimizin unutulması ve kendi kaderine terk edilmesi hepimize yazıklar olsun....

Mehmet Bütüç kardeşimize sağlık, huzur ve ailesi ile birlikte Allah uzun ömürler versin.