İnnalillah ve Inna ileyhi raciun..

Mehmet Çekiç hocam ile 1990'lı yıllarda radyo Vahdet'i yeni açtığımız dönemde tanışmıştım. Kendisi o yıllarda öğretmenlik mesleğini icra ediyordu. Radyoya ziyaretimize geldiği zamanlarda uzun uzun sohbet ederdik. Heyecanlı, samimi ve idealist bir müslüman idi. Gerçek bir dava adamıydı. Öyle ki; Mehmet hocanın daha sonraları yüklendiği misyon bana üstad Necip Fazıl'ın "Kim var dendiğinde 'ben varim' diyen bir gençlik" dizelerini hatırlatırdı hep..

Hususen öğretmenliği bırakıp kendisini tamamen tasavvuf ve irşad faaliyetlerine verdiğinde Kayaönü Faruki cami'nde konuşlanmıştı. O bölgede bulunan gençlere olan özel hassasiyeti ve yüzlerce genç insanın yüreğindeki imanın inkişafina vesile olması hakikaten takdire şayan idi..

Mehmet hoca merhum ile ilgili birçok hatıratım olmakla birlikte, gördüğüm bir rüyayı nakletmemde beis görmüyorum. 28 Şubat sürecinde başörtüsü meselesine sahip çıkmam ve bu hususta genel yayın yönetmeni olduğum radyomuzun yaptığı destek mahiyetindeki yayınlardan sorumlu tutularak ceza evine konulduğum zaman dilimiydi

"Birgün hapishane koşullarından iyice daraldigim bir sırada Mehmet hocayı rüyamda gördüm. Rüyamda gördüğüm kendisiydi ancak takdim edilen kendisinin görüntüsünde çok büyük bir zatın ismiydi.."

Çok etkilenmiştim bu rüyadan. Birkaç gün sonra beni ziyarete gelen bazı arkadaşlar Mehmet hocamın benim için dualar ettirdiği ve esaretimin bitmesi için hayli dualar ettiğini söylediler. Manidar bir tevafuk olmuştu...

Mehmet hoca ile yıllardan bu yana hiç yolumuz kesişmedi ve görüşmek nasip olmadı. Ancak ismi her zikredildiğinde gönlümde ve şuurumda derin bir vefa ve minnet duygusu oluşurdu. Zira kendisi müslümanlara karşı gerçekten çok müşfik ve vefa sahibiydi.

Bugün hakka yürüdüğünü büyük bir teessürle öğrendim. Eminim ki irşadına vesile olduğu yüzlerce, belki binlerce müslümanın duaları onun ruhuna eşlik edecek ve hak huzurunda şahitlik edecektir..

Ben de Mehmet Çekiç hocamın Müslümanlığı, mücahitligi, mürşitliği ve ahde vefası için şahitlik ederim..

Yüce Rabbimden rahmet diliyorum. Mekanın cennet, makamın âli olsun hocam...

Bir 1 kişi görseli olabilir