Fuarın 2.gününde imza veren Yazarlar Adıyamanlı ve Mersınlı kitap severlerinde ilgi odağı oldu. Mersinde ikamet Adıyamanlıların ziyaret ettiği standa Kitap fuarı ile ılgılı değerlendirmelerde bulunan Yazar Mehmet tırpan ‘.. Önümüzdeki yüzyıllar bilgi çağıdır, bilgiyi elde tutanların hakım olacağı bir düzende yaşıyoruz. Bu çağa ayak uydurmak için mutlak surette en çok okuyan toplum olmak zorundayız. Fuarda her çeşit yayın mevcuttu. Gezen kitapseverlerin aradıklarını buldukları bir fuar gezdiler. Şahsıma ve yayınevimize gösterilen ılgı için teşekkür ediyorum ‘ dedi.

Yazar Fatma özger Bilgiç’se şunları söyledi ‘

Bu yıl CNR 6. Mersin kitap fuarının 2. günü. Ben 8 şiir kitabımla,1 Aforizma, 1Öykü, 1 Masal kitabım ve 4 âdet de antoloji kitabımla Tarsus'tan Mersin'e Mersin şairler ve yazarlar derneği M.E.Y.A.D standındaydım. Genel de kalabalık ama test kitapları, isimlik incik boncuk gibi malzemeler satılıyor. Şiir kitabına zaten hiç ilgi yok. Biz duygusal şairlerin en büyük karı bu fuarlar da şair ve yazar dostlarımızı görüyor ve özlem gideriyoruz. Bugünü ben bir kitap satarak bitirdim. Fuarı turlayan vatandaşa yapışıp kitap satanlar var ama o da etik değil bence. Bir yazar ya da şaire yakışmaz asla. Her şeye rağmen biz yazarlara fuar havasını solumak iyi geliyor.

Yazmak duyguların en güzeli, en yücesi çünkü mantık ve duygu seli sizi apayrı bir dünyaya götürüyor. Hayal ettiğim ve ya hayal bile edemediğiniz bu dünya size çok şey katıyor.

Yazar ya da şair olmak duygusal olmak, duyarlı olmak, ince düşünmek akla geliyor evet bu da madalyonun diğer yüzü diğer vurdumduymaz kitle bizi çabuk üzüyor, kırıyor. Vurdum duymaz ve yalaka olmak halbuki insanoğluna asla yakışmaz var mı sevmek, saymak ve dürüst olmak kadar asil insan olmak kadar güzel bir şey.. ‘dedi.

Haber:R.Kıymaz