Muharrem İnce 13 Ağustos 2020 tarihinde yaptığı basın toplantısında yaptığı konuşmada;
CHP İç İşleri Başkanlığına verilen bir dilekçe ile kurulmamıştır dedi.
Bu bilgi doğru bir bilgi değildir. Bu açıklama, Muharrem İnce’nin CHP’nin tarihini, CHP’nin başarı ve başarısızlığını bilmediğini gösterdi.
Halk Fırkası (CHP) 9 Eylül 1923 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’ün imzasıyla İç İçişleri başkanlığına sunulan dilekçe ile kurulmuştur.
Partide Milletvekili adaylarının önseçim belirlenmesi gerekir dedi.
1977 Seçimlerinde, Genel Başkan Bülent Ecevit’in, Ahmet Taner Kışlalı’nın İzmir’de kontenjan adayı yapmak istemesini, İzmir İl Başkanı ile yaptığı konuşmayı örnek verdi.
Ancak aynı Muharrem İnce, 2002, 2007, 2011, 7 Haziran 2015, 1 Kasım 2015 seçimlerinde merkez atamasıyla milletvekili seçildi.
CHP Atatürk’ün kurduğu Parti olduğunu söyledi. CHP’nin Atatürkçü kadrolarla siyaset yapması gerektiğini, ancak Atatürkçü kadroların CHP’den tasfiye edildiğini söyledi. Çalışmalarını, Sivas Kongresi’nin yapıldığı tarih olan 4 Eylül’de Sivas’ta başlatacağını söyledi.
Ancak CHP Milletvekili Muharrem İnce, 14 Ağustos 2014 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin Atatürk karşıtı Ekmelettin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı göstermesine itiraz etmedi.
24 Haziran 2018 seçimlerinde hem cumhurbaşkanı adayı yapıldım hem de bana yakın olan, benimle birlikte siyaset yapan, cumhurbaşkanlığı seçim çalışmamda yanımda, seçim çalışmamam destek veren milletvekillerini aday yapılmadılar dedi. Ancak Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında, kendisini destekleyen bu milletvekillerinin aday yapılmamalarına itiraz etmedi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı olması, CHP Genel Başkan’ın Cumhurbaşkanı olması demektir dedi. Partili Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine karşı çıkmadı.
Başkanlı Halbuki, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, parlamenter sisteme tekrar dönülmesini savunuyorlardı.
Basın toplantısında, sürekli kendisini anlattı. CHP’nin yapılanma ve işleyişindeki, yanlışları ve yaşanan sorunları anlattı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı sırasında aldığı oyları, bu oyları nasıl aldığını anlattı. Ancak ülkenin toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel sorunlarının çözümüne yönelik hiçbir proje açıklamadı.
Siyaset hamasetle, şovla yapılan bir iş değildir. Siyaset, bilgi ve projeye dayalı, ülkenin ve halkın toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel sorunlarına çözmek için yapılan bir iştir.
Lider kafasında projeleri, arkasında başarıları olan, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma, bilgiyi yönetme, bilgiyi örgütleme, ekip ve takım çalışması yetenek ve becerisine sahip olan bir kişidir.
Muharrem İnce kafasında projeleri, arkasında başarıları olmayan, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma, bilgiyi yönetme, bilgiyi örgütleme, ekip ve takım çalışması yetenek ve becerisine sahip olmayan, siyaseti kendisi için yapan bir kişi ve siyasetçidir.