Adıyaman’ın Samsat ilçesi belediye başkanı Halil Fırat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen Samsat gezisine katılan Muhtarlar sahilde kurulan restoran dinlenme tesislerinin yanı sıra, vatandaşların eğlenmeleri spor yapmaları içinde hazırlanan alanları incelediler hayranlıklarını gizlemediler.

Köy ve mahalle muhtarlar dernek başkanı Abdulkadir Geylani Taş, yıllar sonra geldiği Samsat’ta gördüklerine adeta inanamadığının altını çizerek, Samsat’ın çehresini değiştiren belediye başkanı Halil Fırat’a vatandaşların huzurunda övgü dolu sözler söyleyerek plaket verip takdir etti.

Tekne gezisinde Halil Fırat Samsat levhasının takılı olduğu göl ortasındaki kaidenin hatırası olan Aze ve Zeze’nin yıllar önce Samsat’ta yaşadığı aşk hikâyesi ve hazin sonla ilgili bilgiler vererek tarihi süreç içerisinde Samsat’ın sular altında kalması ve depremlerle sarsılmasının yarattığı drama da dikkat çekti.

SEÇIM KAZANMA VEYA KAYBETME GİBİ BİR ENDİŞEM YOK

Bir daha ki seçimde kazanma veya kaybetme gibi bir kaygısının olmadığının altını çizen Halil Fırat ‘.. Burada kadim bir kente ait topraklarda yaşıyoruz, Diyarbakır’da, Şanlıurfa’da Samsat kapı diye istikamet tayin eden bir Samsat’tan bahsediyoruz, 6000 yıl önce burada 70 bin civarında bir nüfusla önemli bir medeniyete ev sahıplığı yapılıyordu. Batıyı eserleriyle etkileyen lucıanos bu memleketin çocuğudur.

Burada üzerine ayetler inen sıffın meselesinde aklanan peygamberin yol arkadaşı sahabe saffan bin muvattal hazretleri yatmaktadır. Kabri şerifi buradadır. Bu güzelim ilçeyi tarihteki gibi olmasa da biz cazip bir yer haline getirmek için uğraşı veriyoruz.

Görev sürem 3 yılı doldu bu 3 yılda 2 büyük deprem geçirdik. 1988 yılında sular altında kalan büyük bir travma yaşayan Samsatlılar depremle de hayatları alt üst oldu. El ele verdik mesai arkadaşlarımla, devletimizin bütün imkânları seferber edilerek bu yaraları hızlı bir şekilde sardık.

SAMSAT'IN MENFEATİ NEYİ GEREKTİRİYORSA ONU YAPIYORUZ

 Adıyaman’dan özellikle hafta sonları yüzlerce misafir geliyor gününü Samsat’ta geçirmeye çalışıyorlar.

Eskiden Samsat’tan göç ediyorlardı şimdi bu göç durdu. Amacımız zaten yaşanabilir Samsat ortaya çıkarmak, bunun için çabalıyoruz ve biz bunu başardık diye düşünüyorum.

Benim tekrar seçilip seçilmeme gibi bir endişem kaygım yok. Samsat’ın menfaati neyi gerektiriyorsa onu yapıyorum ’dedi.

Samsat gezisine katılan muhtarlar tekne gezisinde gün batımını objektiflerine sığdırmaya çalıştıkları Samsat’ta tekrar aileleriyle birlikte gelme kararlıklarıyla ayrıldılar.

Haber: gapolay gazetesi