Gazeteci-yazar Zeynel Abidin Kıymaz siz GAP olay okurları için sordu, işte o röportaj…

1 Ekimde seçimlerin yapılacağı açıklandı, geri dönüp baktığımızda neler yaptık?

Adıyaman küçük bir yer, çalışsan da çalışmasında vatandaşın gözü önündesin vatandaş yaptıklarınızı görüp biliyor. Adıyaman Ticaret ve sanayi odası için en önemli hizmetimiz, Üyelerimize Adıyaman’a yakışır bir hizmet binası yapmak oldu. Bu hizmet binasında üyelerimize hizmet veriliyor. çok güzel işlere imza attığımızı dünya alemde bizim üyelerimiz de çok iyi biliyor.26000 metrekare alanda fuar merkezi kurduk. Bunun 6000 m2 alanı kapalı alan olan fuar merkezimizde bu güne kadar genelde gıda üzerine olmak üzere birçok alanda fuarlar düzenleniyor.

Üretim önemli bir mesele, üretimin yanı sıra tabi ki pazarlama önemli, pazarlama için Fuarların önemi ortaya çıkıyor. Ürettiğimizi tanıtmak dünya ya pazarlamak için fuarların önemi ortaya çıkıyor. Fuar çeşitliliğini artıracağız bizim görevimiz Ticareti sanayiyi geliştirmek üyelerimizin bu alanda ki sorunlarınınım çözümüne katkı sunmaktır.

Ekimin ilk günü yapılacak seçimde kaç üyeniz oy kullanacak ve kaç sektörde kaç meclis üyesi seçimi yapılacak?

Adıyaman Ticaret sanayi odasına kayıtlı 4000’e yakın firma şirket temsilcisi oy kullanacak

Bizim 18 sektörde, bir önceki seçimde 45 meclis üye seçimi yapmıştık, her sektörde 150 üyeyi aşan guruplardan 3 er meclis üyesi seçimi yapılacak, bir gurupta üye sayısı 150 üye altına düştüğü için o gurupta 2 kişi meclis üyesi olacak. Geçen yıl 45 seçtiğimiz meclis üyesi sayısı bu yıl 44 olacak.

Mustafa Uslu olarak yapılacak seçimlerde sizin liderliğinizde her gurupta meclis üyeliği için çalışmalar yapılıyor. Başarılı olur tekrar görev alma durumunuzda üyelerinize neler vaat ediyorsunuz?

Bu önümüzdeki süreçte yani dur durak olmaz her zaman gerek küresel ekonomik konjonktür içinde bulunduğumuz konjektör bütün bunları yan yana getirip, gelişmelere uygun daha modern ve iyi üretim için sanayicilerimizi kanalize etmemiz lazım.

Çağın değişen şartlarına üyelerimizi kanalize etmek onları gelişmelerden bilgilendirmek, yeni şartlara hazırlamak ve hazırlanmalarına yardımcı olmak bizlerin görevimizdir.

Sanayicilerimizi dünyadaki pazarlardan ve gelişmelerden haberdar etmek, üreticilerimizin ürettiği değerleri dünyaya tanıtmak için yurt dışı fuarların önemi büyük. Yeni dönemde üyelerimiz bize destek ve tekrar görev verdikleri takdirde yeni dönemde yurt dışı uluslararası fuarlara ağırlık vereceğiz.

Türkiye’nin önünde 2 tane önemli sorun var biri işsizlik diğeriyse cari açıktır. Bunlarla mücadele etmenin yolu üretimi ve ihracatı artırmaktır. Üreteceğiz ürettiğimizi satacağız böylelikle biz cari açıkla mücadelede mesafe alırız.

Göreve devam edersek yeni dönemde kesinlikle gençlere ve kadın girişimcilere tam destek vereceğiz, onların iş hayatında başarılı olmaları için pozitif ayrımcılık yapıp her projelerine destek olmaya çalışacağız.

Seçime gidiliyor gazetemiz aracılığıyla oy kullanacak üyelerinize neler söyleyeceksiniz?

TSO Meclis üyeliği seçiminde çeşitli sektörlerden çok değerli üyelerimiz var. Her oy demokrasi içerisinde değerlidir kutsaldır. İnsanın kendi şerefidir vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevini bütün üyelerimizin gelip oy kullanarak yerine getirmelerini bekliyorum.

Bu seçimde Mustafa uslu ekibi olarak kullanacağımız oy kâğıdı rengini Beyaz olarak belirledik ve meclis toplantımızda açıkladık.

Her biri birinden değerli üyelerimizi tekrar aracılığınızla oylarını kullanmaya davet ediyorum

Seçimlerin ülkemize, Adıyaman’ımıza, Odamıza ve üyelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Teşekkür ederim.

Haber: GAP olay gazetesi

Editör: TE Bilişim