2000'li yılların başıydı Erkan Oğur konser için Adıyaman'a gelmişti küçücük bir salon kiralanmasına rağmen organizatörler bileti satamamışlardı Final Dergisi Dershanesine geldiler hemşerilerinize karşı ayıp olur lütfen biletleri alır mısınız, dediler, kalan biletleri aldım müzikten anlayan arkadaşlarıma öğrencilerime dağıttım. Erkan Oğur Adıyaman'a geldiğinde de şehiri dolaştırdım Adıyamanlı gazelhanlardan aynı zamanda Adıyaman'ın antika pazarı olan Parçacı pazarında antika eşyalar satan gazelhan Delal Metin'in dükkanına götürdüm. Elazığlıyızya Mehmet Ağar da Elazığ'lı. O da kısa bir süre önce bağımsız milletvekili adayı olarak girdiği seçimde %35 oy' alarak seçilmişti. Erkan Oğur Beyin yanındaki diğer sanatçı arkadaş "Elazığ anlayamıyorum. Erkan Oğur gibi bir büyük sanatçı çıkartan bu şehir Mehmet Ağar gibi bir siyasiye bu kadar büyük bir desteği nasıl verebilir?"

Erkan Oğur bir dergah'ta derin düşüncelere dalan pek konuşmayan bir ermiş insan bir derviş izlenimi üzerimde bırakmıştı.

Yine Dershane adına o bölgenin çok tanınan Çağdaş Halk Müziği sanatçılarından bir arkadaşımızı konsere getirmiştik bir gün bir soru sordu Siz Elazığlısınız, Mehmet Ağa'rla bir dostluğunuz bir yakınlığımız var mı?"

Niçin sordunuz dedim. Aman dedi onunla birlikte fotoğrafım görülürse benim sanat hayatım biter. Sizin dershane yöneticilerden biri onun partisinin merkez karar yönetiminde üye olduğunu söylediler, diye cevap verdi.

Halbuki bu işleri pek anlayamıyordum dershanecilik yapıyordum en nihayetinde ticari bir iş..

Adıyaman'da da nedense Emniyet çok sıkı bir şekilde Dershaneleri takip ediyordu denetliyordu. Bir gün Emniyet Müdür Yardımcısı " nasıl yapıyorsun, dershanede hem MHP İl Başkanının oğlu öğrenci hem Hadep İl Başkanının oğlu öğrenci"

Sadece şu cevabı verdim. Bundan doğal ne olabilir ki, Şu aşağıdaki markete giden bir müşteriye siyasi görüşü soruluyor mu , Buraya gelen öğrenciler hangi fikirde olduğunu sorayım? İşim bunlara fiziği kimya'yı matematiği tarihi edebiyatı öğretmek."

Konser o günlerde kaset satışları ile ticari bir faaliyet de olsa sanatta siyasetin bu kadar keskin oluşunu mütevazi bir ilişki ile sanatçılarla olan bir iki diyaloğumda hayretle görmüştüm, sanatçının dinleyicileri takipçileri onu kabul edenler siyasi duruşuyla yakından ilgililer

Bir Dellal Metin dahil 5 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir