Atasözleri, tarihsel süreç içinde toplum tarafından oluşturulan ve geliştirilen, insanlığın geleceğine yön veren ışık tutan sözlerdir.  

Her atasözünün gerisinde 400 yıllık bir yaşanmışlık, deneyim ve birikim var. 

Atasözlerimizden “Ne ekersen onu biçersin” atasözü:  

A- Tarlaya ne ekersen ektiğinin mahsulünü alırsın.  

B- Kafasında projeleri, arkasında başarıları olan, siyaseti kendisi için değil, ülke ve halk için yapan nitelikli kişileri yönetime getirirsen, ektiğinin karşılığını alırsın. Ülke iyi yönetilir, gelişir, kalkınır ve zenginleşir.  

1972 yılında Ankara Hastanesi’nde göreve başladım. 1972-1995 arasında Ankara Hastanesi ve Ankara Numune Hastanesinde görev yaptım. 25 yıl boyunca, Adıyaman’dan Ankara’ya gelen değerli ve sevgili hemşerilerim Adıyaman halkına, adlarını sormadan, renk, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ve düşünce ayırımı yapmadan hizmet ettim, fayda sağladım.  

Değerli ve sevgili hemşerilerim Adıyaman halkı, “Ne ekersen onu biçersin” atasözünün gereğini yaptılar. Adlarını sormadan, renk, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ve düşünce ayırımı yapmadan kendilerine verdiğim hizmetleri, sağladığım faydayı karşılıksız bırakmadılar. 24 Aralık 1995 tarihinde yapılan seçimlerinde, milletvekili adaylarının önseçimle belirlendiği 25 adayın yarıştığı CHP’de, önseçimde beni birinci sıraya getirdiler. Altımda arabam, cebimde param olmadan, seçim giderlerini karşılayarak beni milletvekili seçtiler.   

Milletvekilliği sırasında, milletvekilliğim bitikten sonra adlarını sormadan adlarını sormadan, renk, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ve düşünce ayırımı yapmadan değerli ve sevgili hemşerilerim Adıyaman halkına, hizmet etmeye devam ettim.  

49 yıldır değerli ve sevgili hemşerilerim Adıyaman halkına adlarını soramadan hizmet ediyorum.   

Yaşadığım sürece hizmet etmeye devam edeceğim.   

Ne ekersen onu biçersin atasözünün gereğini yaparak, renk, dil, din, ırk, mezhep, cinsiyet ve düşünce ayırımı yapmadan adlarını sormadan verdiğim hizmeti, sağladığım faydayı karşılıksız bırakmayan, her ortamda ve her koşulda beni sevgiyle kucaklayan, bağrına basan, önem ve değer veren, değerli ve sevgili Adıyamanlı hemşerilerime, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.