Merhabalar

  Sigorta Hakkında Merak edilenler, Sigorta Sektöründeki Gelişmeler ile ilgili Bundan Böyle Bu köşede Yazmaya Başlayacağım

Öncelikle Her sene yaptırılan ama çoğu zaman gereksiz masraf olarak düşünülen Ancak başınıza bir olay gelmesi durumunda ne kadar gerekli olduğu anlaşılan Temel sigortalar hakkında bilgi vereceğim.

Öncelikle Trafik Sigortası (Zorunlu Mali Sorumluluk) ile Kasko Arasındaki Fark nedir?  Onla Başlayalım

  Zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası iki Farklı araç sigortası ürünüdür. Trafik sigortası zorunlu, kasko isteğe bağlı olarak yapılır ve ek teminatları da kapsar. Kasko ile trafik sigortası farkı temelde budur.

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir ve Niçin Zorunludur?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği her araç sahibinin bu sigortayı yaptırması zorunludur. Zorunlu trafik sigortasının amacı, trafik kazası sonucunda karşı tarafa verilen hasarın bedeni ve maddi zararlarını güvence altına almaktır. Kaza nedeniyle üçüncü kişiyi ve aracını koruyan trafik sigortası her yıl yenilenmek zorundadır.
 

Kasko Nedir?

Zorunlu trafik sigortası karşı tarafın hasarlarını teminat altına alırken, kasko sigortası kaza durumunda sizin aracınızı güvence altına alır. Kasko teminatları, Çalınma, Yanma, Hırsızlık, Cam Kırılması ve benzeri gibi durumları kapsar
Kasko Yaptırırken Anlaşmalı Servis Seçimi, Orijinal Parça Klozu, Orijinal Cam Klozu ile , Karşıya verilecek Tazminat Tutarı (Ihtiyari Mali Mesuliyet) ile Klozlar da Muafiyet olup olmadığı yani hasarın sigortalıya yüklenilenecek kısmına denir

Zorunlu Deprem Sigortası ?
17 Ağustos 1999 depreminin ardından deprem felaketine karşı kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Zorunlu Deprem Sigortasını yapmak ve yönetmek amacıyla kurulmuş bir Kamu Kurumudur. Deprem sonrası Maddi Zararları en aza indirmek için yürürlüğe giren DEPREM Sigortası depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçenizde belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılar. Binanız tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altındadır. Genellikle Elektrik, Su Aboneliği gibi işlemlerde Zorunlu tutulan bu sigorta Ülkemizdeki deprem gerçeği düşünüldüğünde Tüm işyerleri ve konutlarda tarafından yaptırılması gereken bir sigorta türüdür.

Konut ve İşyeri Sigortası Nedir?

Dask sadece deprem ve depreme bağlı hasarlara karşı teminat sağlarken Konut ve  İşyeri sigortası  Taşınmazlarımızda Oluşabilecek Yangın, Hırsızlık, Sel-su Baskını, Diğer Dairelere verilebilecek Hasarları  vb. Teminat altına alır.

Devamı: Gelecek sayı