Bu kavram hayatımızın hemen hemen her alaninda karsimiza çıkıyor gerek kamuda gerek iş cevresinde, gerek siyasi partilerde. Bir isinizi yaptirmak icin gittiğinizde bazı yerlerde siz o işin nasil yapildigini   az çok biliyorda isin ne sekilde yapilmadigıni esas bilmesi gereken bilmiyorsa, neredeyse insanın isyan edip siz torpillemi ise alındınız işe diyesi geliyor.

Siyasi partilerde bile sıklıkla karsilasabliyoruz adam kayirmaca oznel ve adil olmayan sekilde ayrımcılık. Kimsenin egitim ve kabiliyetine bakilmadan cogu yerlere gereginden fazla insan yigma. Akrabaliklar adam kayirmalar adil olmayan bir sekilde yapilan ayrimciliklar.

En degerli olan bilginin olmasi gereken yerlerde ve atamalarda liyakat esasina dayanmayan dayi eş dost gorevlendirmeleri....diğer adiyla adamcilik yani torpilll..... oysa bilgi cağındayız ve bilginin becerinin esas alinmasi gerekirken digerleri esas alınıyor. Kisinin liyakati gormezden geliniyor haliyle buda toplumlarda diger diye adlandirilan insanlarda kirginliklara ve rahatsizliklara sebep oluyor.

Her yerde bir tanidik şart benim her yerde adamim var demek hepimizim alistirildigi bir durummu oluşturdu...Nepotizim bizler bu isi kaniksadikmi.? Peki paylaşımcılik ve  adil olmak bunun neresinde?