Adıyaman’ın türküleri, resimleri, sanatı kenti geleceğe kenti taşır. Bu kültürü sesiyle yorumuyla gelecek nesillere taşıyan önemli isimlerden biride şüphesiz Onur Sarıgül’dü.

Geçtiğimiz günlerde onu kaybedince, onunla ilk tanışmamız ve aldığı sahneler aklıma geldi. Rahmetli çok değerli bir sanatçıydı. Adıyaman’da 90’lı yıllarda tanıştık. Rahmetli hem türkü hem de Türk Sanat Müziğini ustalıkla yorumluyordu.

Sarıgül varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiş, sonradan iş hayatındaki başarısızlık, geriye düşüş onu oldukça yıpratmıştı.

Zaman zaman ASU TV’de Mercan TV’de izliyordum kendisini. Adıyaman dışında sahne alabilseydi, büyük şehirlerde mutlaka sahne hayatında yenilikler ve gelişmeler yakalayabilirdi.

Birkaç defa onu Flash Tv’ye kendi programıma davet etmeyi düşündüm fakat kısmet olmadı. O bizi ASU TV’de yaptığı Onurlu geceler programına davet etti. Bedia Akartürk ile beraber katıldık. Çokta güzel bir program oldu.

 Adıyaman’da sanat geleneğinde kaybettiğimiz değerlerin yerini dolduramıyoruz. Sanat Adıyaman’da bir nevi kuruyor. Sanatçıya gerektiği itibar gösterilmiyor. Adıyaman sanatçıları bir bir böyle göçüp gidiyor ve yerleri doldurulamıyor.

 Kenti idare edenler Onur Sarıgül isminin bir caddeye verseler yerinde olur diye düşünüyorum.

 Onur Sarıgül’e Rahmet diliyorum, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.