Milletvekili Tutdere, dün milli eğitim kanunu teklifi görüşülürken Gölbaşı ilçesinin Hamzalar Köyü’ne bağlı, Hasanlar Mezrasında hala elektrik olmamasını gündeme taşıyarak, “Buradaki öğrenciler henüz televizyonla, bilgisayarla dahi tanışmadı. Adıyamanlılar sizden verdikleri oyun hakkını istiyor, kamu hizmeti istiyor, verdikleri oyun karşılığını istiyor.

Adıyaman, Atatürk Barajı’na ev sahipliği yapmasına ve GAP’a (Güneydoğu Anadolu Projesi) dahil olan 9 ilden biri olmasına rağmen, tarımsal sulama ve elektrik desteği almayan tek il. Atatürk Barajı gibi Türkiye'nin büyük enerji ihtiyacını karşılayan, Atatürk Barajı'na ev sahipliği yapan bir kentte, bir mezrada elektriğin bulunmuyor olması, 2019 yılında henüz buraya daha elektrik enerjisinin verilmemiş olması hepimizin ayıbıdır, Türkiye'nin ayıbıdır. Hükumeti bir an evvel Türkiye'yi bu ayıptan kurtarmaya davet ediyorum. Buradaki öğrencilerimiz de, buradaki insanlarımız da, kadınlar da artık elektrikle tanışsınlar, artık bu zulüm son bulsun.

Hükumet olarak yıllardır, her gün bu kürsüde yaptıklarınızı anlatıyorsunuz ancak bu soruna henüz çözüm bulunamadı. Seçimlerde partinize Adıyamanlılar en yüksek oyu verirler. 31 Mart seçimlerinden sonra 3 tane ödülü Adıyaman'a verdiniz. Oy almayı biliyorsunuz, hizmet etmeyi bilmiyorsunuz. Adıyamanlılar sizden ödül istemiyor, verdikleri oyun hakkını istiyor, kamu hizmeti istiyor, karşılığını istiyor. Hasanlar mezrasındaki elektriksiz yaşam daha önce de kamuoyu gündemine gelmişti. 9 hane, 13 öğrenci ve çok sayıda vatandaşın yaşadığı köyde akşamları gaz lambası kullanılıyor. Elektrik olmadığı için buzdolabı, çamaşır makinesi gibi temel aletler gündelik hayatta kullanılamıyor” diye konuştu.