Amerika’nın Suriye’den başlayıp Topraklarımızın içinden geçen Irakın büyük bir kısmını kapsayan İsrail’i korumak ve İsrail’in dolayısı ile Yahudilerin (Vaad edilmiş topraklarımız )Olarak ifade ettikleri bölgelerde bu tür faaliyetlerin ve girişimlerin olduğunu bunun gerek PKK  üzerinden Gerekse kontrolleri altında tuttukları Peşmerge vs  Üzerinden yapmaya çalıştıkları açık bir gerçek.
 Şu anda kontrolümüz altında bulunan Suriye topraklarına Irak’ın bir kesminde  terör koridoru olmaması için kontrol etmeye çalıştığımız bölgelerdeki faaliyetlerimizin sebebi ülkemizin milli bağımsızlığımızı ve toprak bütünlüğümüz‘ü tehtid eden bu duruma karşı durmak için yaptığımız faaliyetlerdir. Suriye ve Irak’a asker gönderilmesi TESKERESİ onun için Türkiye büyük millet Meclisinde oylamaya sunulmuştur.
 Teskereye karşı çıkanlar “hayır” oyu verenler Amerika’nın bu projesini destekleyenlerdir.gizli açık saldırıların ve Amerika’nın desteklediği bu güçlerin Her türlü ağır silah ve mühimmatla desteklenmesinin sebebide budur.
Türkiye cumhuriyeti bütün bu öngörüleri bilen, bir akıl ve ferasetle, birleşmiş milletler’den doğan hakkını NATO sözleşmesinden doğan hakkını diplomasi ile kullanarak gerekli önlemleri almaya gayret etmektedir.
Şu anda bir devlet otoritesi olarak söz edemeyeceğimiz Suriye ve Irak devlet İradesi olmayan emperyalist devletlerin santraç alanına dönmüş Neticede sinsi ve gizli bir şekilde hedeflerinin gerçekleşmesi için faaliyetlerini devam ettirmek İstedikleri bir alan olmuştur.
Bu durum gerek devletimiz devlet aklımız ,istihbaratımız ve Türk Silahlı kuvvetlerinin komuta kademesi tarafından çok iyi bilinmektedir.
Acı olan içerde bir takım gafillerin emperyalizmin dümen suyuna girip ülkemizin ve komşu ülkelerin Üzerinde oynadıkları oyunu açık ve aleni destek vermeleridir.
Türkiye cumhuriyeti devleti hiçbir devirde dış ilişkilerinde Komşularıyla sorun yaşayan devlet olmamış aksine kendisine karşı sinsi hedefleri olan emellerin gerçekleşmesi için çeşitli entrikalarla karşı karşıya bırakılmıştır.
Bu karşı karşıya bırakılan durum emrivakileri reddetmek gibi bir karşı hamle ile cevap verilmeye çalışılınca.İçerde ve dışarda Bir takım çevreler tarafından “Diplomasi bilmezlik komşularla iyi geçinememe barış içerisinde kalamama beceriksizliği”Olarak ifade edilmiş ve maalesef sinsi gerçekler bu ifadelerle Örtülmeye çalışılmıştır.
Yerli işbirlikçiler ve onları yönlendiren dışarıdaki efendileri Türk milletinin Kendisine ülkesine ve devletine Kurulacak her türlü sinsi tezgah ve oyunu bozabilecek feraset ve şuur ve kararlılıkta olduğunu,Bunuda tarihin her döneminde çok acı bedeller ödemesine rağmen yerine getirdiğini Unutmaması gerekir.
Bugün de cumhuriyetimizin çok zor şartlarda iken Kurucu lideri olmuş Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün ölüm yıldönümünden onu ve ebediyete intikal etmiş bütün arkadaşlarını rahmetle anarken.Milletimizin Her türlü saldırı oyun ve planı Allahın izniyle bozabilecek güç akıl sahibidir.
İçerde ve dışarda hesap yapanlar bunu akıllarından Hiçbir zaman çıkarmamaları gerekmektedir.
Her plan bizim için çöptür 
Allah her türlü oyun şer musibet bela felaketlerden ülkemizi milletimizi ve devletimizi korusun.
         M.Tuğrul Türkeri