48 yıl önce köyden çıkmışız. Bu ülkenin bütün insanlarının etkilendiği siyasetten fert olarak hiçbir zaman başa çıkmamız mümkün olmayan söylemlerine inanmışız, yazarların, çizerlerin politikacıların öfkelerinden kinllerinden, nefretlerinden etkilenmişiz.. Bendeniz ise tarihçi diye propagandacıları okumuşum ve maalesef o benim mesleğim olmuş.

Onların hepsi boşmuş ama o boş şeyleri bu ülkeye pompalayanlar tanımadığımız bir el ve bir güçtü.

Dede baba ocağı yurdu ihmal etmişiz şimdi geldiğimiz nokta şudur; mağlup olmuş, evine dönmek üzere olan yorgun bir askerin hâlet-i ruhiyesine taşıyorum, artık öze dönme düşüncesini kafamda esiyor, köye dönmek zorundayım. Sağlığım mega şehirlerde yaşamaya müsait değil artık televizyon izleme, internette haber okumaya üzülmeye buğz etmeye müsait değil artık tek yapabileceğim 3-4 tane tavuk almak ve ismi Kemer çeşme olan bu çeşmeden su içmek. Mevcut tarlaları ise icar eden köylüm sürmeye devam etsin.

Bereket köydeki tarlaları satmamışız İstişare yapıyorum kalan ömrümü tek başına da olsa köyde geçirmek, prefabrik mi kerpiç mi, beton ev mi yaparsın artık köye dönmen lazım, bırak ümitsizliği halsizliği bırak şu hazır bidonlardan su içmeyi, bırak politikacıların gürültülerini, bırak ülkeye millete faydalı olmayan televizyonlardaki yönlendirmeleri, martavalları, palavraları, gel şu köye yerleş diyor kafamdaki iyilik düşünceleri ve bunun istişaresini yapıyorum şu çeşme evimize sadece 7 metre mesafede, evimiz 3. fotoğrafta ilk görülen ağaçların bulunduğu yer yıkıldı. Neden? ihmalden ve bakımsızlıktan. Ciddi ciddi Allah'ın verdiği bundan sonraki ömrümü Bu köyde geçirmek arzusu taşımaya başladım.

Ama yine de tek bir endişe taşıyorum dışımdaki olaylar başımıza bir felaket getirebilir mi çünkü bulunduğum şehirde Elazığ'da bir yanda Iraklı mülteciler bir yanda Suriyeliler bir yanda Afganlılar onlar da ülkelerinde tarlasında bahçesinde siyasetten politikadan hiç alakaları yokken kendi hallerinde uğraşırken emperyalist projelerin kurbanları değil mi? onların hiçbiri siyasetçi değil ve siyasette de ilgili değiller ama işte görüyorsun hepsi mülteci olarak günlük bir amaçları var yarına sağ çıkmak.