TPAO sosyal tesislerindeki toplantıya ADIFED yöneticilerinin yanı sıra GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Kahta Comagene gazeteciler cemiyeti başkanı Hacı Bozkurt, Kahta gazeteciler ve yazarlar derneği başkanı Mustafa İşeri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

SEVİNÇTEKİN: ADIYAMANI EN İYİ ŞEKİLDE TANITACAĞIZ

Adıyamanlılar Vakfı ve Adıyaman Valiliğinin organizatörlüğünde İstanbul Yenikapı’da 21 kasım’da 2’incisi düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri için basını bilgilendirme toplantısında konuşan ADIFED Başkanı Hüseyin Sevinçtekin “ İstanbul Yenikapı’da bu yıl 2’incisi düzenlenecek olan Adıyaman Tanıtım Günleri’nin amacı Adıyaman’ımızı her yönü ile tanıtmaktır.

 Adıyaman, Tarihi ve kültürel değerleriyle âdeta Açıkhava müzesi bir kenttir. İlimizi tanıtmak adına Vali Aykut Pekmez başkanlığında gerçekleştirdiğimiz hazırlık toplantısının ardından bilgilendirme ve istişare toplantılarının ikincisini basın mensupları ile gerçekleştiriyoruz. Ayrıca istişare toplantılarımız diğer STK’larla devam edecek. Geçen yıl yaptığımız etkinlikte eksiklerimizi gördük, bu yıl inşallah o eksikliklerde gidermiş olacağız ve daha başarılı bir organizasyonla Adıyaman’ı milyonlara tanıtacağız, geçen yıl yerel medya alanında arkadaşlara ulaşmakta ve organizeye katılımını sağlamakta eksiklerimiz oldu, bu toplantıyı özellikle bunun için yapıp gazeteci arkadaşlarımızın da görüşlerini almak istedik” dedi.

TAŞAN: AMACIMIZ ADIYAMANI TANITMAK

Basın Bilgilendirme toplantısında konuşan Adıyamanlılar Vakfı Başkan Yardımcısı Hamza Taşan ise, “Bizim tek gayemiz Adıyaman’ı Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmaktır.  Adıyaman Tanıtım Günlerini düzenlemek, sadece İstanbul'daki vakıfların, derneklerin, federasyonların görevi olmamalıdır. Adıyaman kültürünü, turizmini Türkiye ve Dünya'ya tanıtmak için herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Geçen yıl bütün eksikliklerimizle rağmen, ilimizin tanıtımı için elimizden geleni yaptık. İstanbul’daki diğer illerin tanıtımı sıralamasında Adıyaman olarak ilk üçe girdik. Stantlarımızı 600 bin katılımcı ziyaret etti. Tabii basın mensuplarının sosyal medya kullanıcılarının bunda katkısı büyüktü’ dedi.

KIYMAZ: BASIN HEMŞEHRİLERİMİZİ KAYNAŞTIRDI

Toplantıda söz alan GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ‘..İstanbul’da hemşeri derneklerinin faaliyetlerinin duyurulması, dernek yöneticilerinin biri birlerinden haberdar olmalarını benim, Hacı Boğatekin gibi bu derneklere gazete ulaştıranların katkısı büyük olmuştur, bizler yıllarca bu hemşerilerimizi haber yaptık, abone aracılığıyla gazetelerimiz gurbetle Adıyaman arasında bir köprü bağ oluşturdu, Yenikapı’daki etkinliğin basın ayağı eksik olduğunda seyircisiz futbol maçı gibi olur, basın mensuplarından İstanbul Yenikapı’da yapılacak etkınlığı takıp etmek isteyen gazeteci meslektaşlarımız için, yerel idarecilerin yardımcı olacaklarını bekliyorum, ADFED’te görev alan arkadaşlara emekleri için teşekkür ediyorum ‘ dedi.

Editör: TE Bilişim