Adıyaman siyasetinin önemli isimlerinden İş adamı Mahmut Bozkurt tedavi gördüğü İstanbul'da hayata gözlerini yumdu. Adıyaman'da 20-21. dönem milletvekilliği yapan Anavatan partisininde önemli isimlerinden İşadamı mahmut Bozkurt görev yaptığı yıllarda özellikle Tekel işletme müdürlüğünün genişletilmesi ve istihdam artışı için önemli hizmetleri olmuştu .

https://www.gapolaygazetesi.com/mahmut-bozkurt-makale,1655.html

Gazeteci-yazar Zeynel Abidin Kıymaz vefatından önce mahmut Bozkurt'u yazmıştı 3.2.2021 de yayınlanan  işte köşe yazısı:

MAHMUT BOZKURT 

Mahmut Bozkurt’tan özellikle genç nesiller için biraz bahsedeyim, Mahmut Bozkurt 1947 yılında Adıyaman’da doğdu İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. Serbest Mühendislik, Sanayicilik, Türkiye Büyük Millet Meclisi XX. ve XXI. Dönem Adıyaman Milletvekilliği yaptı. Evli ve beş çocuk babasıdır.

ANAVATAN partisinde Turgut Özal’ın vefatı sonrasında Mesut Yılmaz’ın genel başkan olduğu süreçte partide Genel idare kurulu üyesiydi. Adıyaman milletvekili olarak Atatürk bulvarının düzenlenmesinde, sağlık sektöründe kadın doğum hastanesinin kurulmasında emeği vardı.

 Adıyaman sporda başkan olarak ve yönetim kurulu üyesi olarak Adıyaman’ın en iyi şekilde temsili için emek veren biriydi. Mahmut Bozkurt’lu yıllarda Adıyaman spor Antalya’da finallerde 1.lig kapısından döndü.  

Mahmut BOZKURT Parti üst düzey yöneticileri bakanlarla içli dışlı dostluğu vardı. Tekelden sorumlu devlet bakanına en olmayacak şeyleri ısrarla yaptırıyordu. 2500 kişiyi Adıyaman, Besni ve Kâhta Tekel işletmeleri başta olmak üzere çeşitli kurumlarda işe aldırdı. Adıyaman Tekel işletmelerinin büyütülmesi, işletmenin yaşatılması için mücadele verdi. Bulunduğu parti koalisyonun parçası olsa dahi iktidar gücünü Adıyaman’a kanalize etmede başarılı biriydi.

2002’de AK parti kuruluş aşamasında kendisine ‘ NEDEN AK PARTİ KURULUŞUNDA YER ALMADIN? ’ sorusunu sormuştum. Bozkurt ‘..çok üst düzey bir bürokrat bu parti kurulsa da kapatılacaktır’ diye kesin bir dille söyleyince vazgeçtim şeklinde cevap vermişti.

Son dönem yeni kurulan İYİ partide genel idare kurulu üyeliği yaptı, yere göğe sığdıramadığı Meral AKŞENER onun uyarılarını taleplerini göz ardı edince istifa etti.

Mahmut Bozkurt Fenerbahçeli Rıdvan Dilmen gibi en verimli çağında siyasi sahalardan uzak kaldı. Seyirci Rıdvan’a doymadı Seçmen’de Mahmut Bozkurt’a.

Mahmut Bey istişareler edip ekip çalışmasından öte, aklına geleni uygulamaya koyduğu için yakın çalışma arkadaşlarından, aile bireylerinden alınganlık gösterip küsenler oldu.

 Mahmut Bey güçlü biri, bu güçlülük mali olarak işadamlığından öte kişilik olarak ta güçlü biri. hastalığı yeneceğine eminim. Hastanede tedavisi bu ay inşallah tamamlanır sağlığına kavuşur diye ümit ediyorum.

Zenginler ve siyasetçiler tavsiye ve nasihatten hoşlanmazlar, bendende yaş ve tecrübe olarak büyük bir ağabeyim olarak kendisine tavsiyem şudur: Dünya hayatı bir oyun, oyuncaktan ibarettir. Seni seven kardeşlerini, arkadaşlarını dostlarını git bul gönüllerini al helalleş. Kimse bu Dünya’dan bir şey götürmüyor 2 metre kefenden başka.

Adıyaman ve Türk siyasetinde emeği katkısı olmuş memleket evladı Mahmut Bozkurt’a acil şifa diliyorum.

............................

MAKANI CENNET OLSUN

Mahmut Bozkurt Kimdir ?

Mahmut Bozkurt, Türk siyasetçi. İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunudur. Serbest Mühendislik, Sanayicilik, Türkiye Büyük Millet Meclisi 20. ve 21. Dönem Adıyaman Milletvekilliği yapmıştır. 27. Dönem İYİ Parti Adıyaman Milletvekili Adayıdır.

Editör: TE Bilişim