GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve genel başkan vekili Hamit Özpolat AK parti genel merkez disiplin kurulu başkanı Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve genel başkan vekili Hamit Özpolat’ın sorularını cevaplandıran milletvekili Ahmet Aydın Adıyaman Atatürk bulvarının eskiyen yan yollarının yenileneceğini, Adıyaman’ın Kuzey ve Güneyinden çevre yolu yapılacağını söyledi.

Ahmet Aydın ulaştırma alanında bölgeye önemli yatırımlar yapıldığına dikkat çekerken, büyük bir projeyle Karadağ arkasından geçecek kuzey çevre yolu yapımı için proje hazırlandığını söyledi.

Aydın Şunları söyledi ‘.. İstanbul Büyükşehir belediye eski başkanı Kadir Topbaş Sahabe projesi için İBB olarak adımlar attı proje ilerliyordu, sonrasında Büyükşehir belediye el değişti. Duraklayan bu projeyi sayın cumhurbaşkanımıza ilettik, konuyu Çevre şehircilik bakanımızla tamamlamak için çalışmalara başladık. Hem külliye hem de Türbe yapımı ilerliyor ve Sahabe türbesini en güzel bir şekilde tamamlayacağız vatandaşların ziyaretine açacağız.

Nıssıbı köprüsü önemli bir projeydi, köprüden Kâhta’ya kadar olan yol kısaltma çalışmaları devam ediyor, proje tamamlandığında yol standartı iyı bir bir duruma gelecek.

Gölbaşı Malatya arası, Gölbaşı Pazarcık arası yol standartını iyıleştırılmesı içın çalışılıyor. Besni Gölbaşı arası karayolu hastane Yeni kent arası köprü ve yol çalışması sürüyor.

GAP gazeteciler birliği genel başkan vekili Hamit Özpolat’ın sorusu üzerine Ahmet Aydın Nemrut dağına ulaşım ve tanıtım için Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’la üzerinde çalıştıkları projeler olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilişim