Ahmet Aydın Tuzhanı ile beraber Çarşı cami vakıf arazileriyle beraber, Tuzhanı civarında büyük bir düzenleme yapılarak kentin Tarihi kimliğini ortaya çıkarıp, taş yapı ile aslına uygun modern inşa edilmiş işyerleri olacaktır.

Yöresel ürünlerin hediyelik eşya vs satılan bir yer olarak o bölgenin imarı inşası için çalışıyoruz, Tuzhanı çevresi yerli yabancı turistler için cazip hale getirilecektir.

ADIYAMAN’A ÖNEMLİ BİR YATIRIM KAZANDIRDIK

Ahmet Aydın: Çok önemli bir yatırımı şehrimize kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Şehrimizin tarihini, dokusunu, korumasını ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda çok önemli çalışmalar yaptık. Bu alanda Valiliğimiz özel idare marifetiyle başlatmış olduğumuz Tuz Hanı çalışmaları, yine kültür-turizm bakanlığımızın destekleriyle beraber çok şükür tamamlandı.

 Adıyaman merkezdeki geçmişi günümüze yansıtacak olan 200 yıllık tarihi yapı harabe içindeydi ve yeniden yaşatılması hususunda çok güzel bir çalışma oldu. Orijinaliyle benzer şekilde, belki de çok daha güzeliyle inşası yapıldı. İnşallah misafirlerini ağırlamaya hazır hale geldi. En kısa zamanda Adıyaman turizminin istifadesine sunulacak.

Tuzhanı ile ilgili Spekülasyonları çok doğru bulmuyorum, önemli olan böyle tarihi bir yapının doğru bir yerde, doğru bir şekilde, bu şehre kazandırılmasıydı. Tabi süreç içinde göreceğiz ki bizim o bölgeyi yeniden ihya etmemiz lazım.  Adıyaman’ın turizmi için çaba içerisindeyiz, Turisti getirip gezdireceğimiz, yedirip içireceğimiz, hediyelik eşyalar aldırabileceğimiz, pek çok alanın olduğu merkezi bir yerde. Aynı zaman da oturakçı pazarı, belediyemiz desteğiyle yenileniyor, o bölge de olan tarihi camilerimiz vakıflar marifetiyle elden geçiriliyor. O bölgenin makro anlamda benim kanaatim, etaplar halinde yenilenerek Adıyaman’ın modern şehircilik anlamında da gezip görülecek bir mekâna dönüştürülmesi arzu ediliyor. Bunu hem Valiliğimiz hem Belediyemiz ve diğer ilgili paydaşlarımızla görüşüyoruz. Çevre şehircilik bakanlığımızdan ekip gönderdik, o bölgede neler yapılabilir, sokaklaştırma ve tarihi alan şekline dönüştürme projelerimizle peyderpey orayı geliştireceğiz.

ADIYAMAN KALESİ İLE İLGİLİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ ARAŞTIRACAKTIR

Gazetenizde Adıyaman kalesinin surlarının yeniden aslına uygun olarak yapılmasını isteyen çağrınız dikkatimi çekti. Geçmiş dönemde bir bakım onarım yapıldı, tabi buna ilişkin kalenin orijinali nasıl, tarihi nasıl, ilk defa vakıf oldum sizin haberinizle birlikte, bu sur yapımı çağrınızı araştıracağız. Özellikle belediye başkanımız da muhakkak araştırıp, imkânlar dâhilinde yapılacak olanı yapacaktır diye düşünüyorum.

Haber: GAP olay

Editör: TE Bilişim