Kahta ilçesinin Fatih Mahallesindeki Zafer Caddesi ile 1007 sokağın kesiştiği dört yolun ortasında kalan beton direkle karşılaşan sürücülerin  her an ölümlü ve yaralamalı kazayla burun buruna geliyor.

Mahallelilerin Belediye ve AKEDAŞ yetkililerine defalarca sözlü müracaatlarına rağmen direk bu güne kadar kaldırılmadığını dile getiren mahalle sakinleri, her gün araçların acı frenlerinin seslerinden rahatsız olduklarını ifade etti.

Birkaç aracın kaza yaptığını anlatan vatandaşlar, ölümlü kazanın yaşanmasından korktuklarını belirterek, daha büyük bir kaza yaşanmadan beton direğin yol ortasından acil olarak kaldırılmasını talep etti.

-"ELEKTRİK DİREĞİ EN KISA SÜREDE KALDIRILACAKTIR"

AKEDAŞ Elektik Dağıtım A.Ş.yaptığı yazılı açıklamada, AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. olarak  Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta yaklaşık 1 milyon 700 bin aşkın aboneye hizmet verdiklerini belirtildi.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sorumluluk sahasında yer alan Adıyaman’ın Kahta İlçesi Fatih Mahallesi Zafer Caddesi üzerinde bulunan ve habere konu olan söz konusu beton elektrik diriğiyle ilgili konuyu ekiplerimiz ivedi şekilde inceledi. İnceleme neticesinde bahse konu direğin işletme hakkı  şirketimize geçmeden önce projeye uygun olarak yapıldığı saptandı. Ayrıca beton direğin yanında bulunan evin daha önceden bahçeli olduğu, direğin ise halihazır yerleşkeye ve projeye uygun olarak yol kenarında bahçe duvarına bitişik nizamda konuşlandırıldığı, bahçeli evde yapılan inşaat çalışmalarının ardından bahçe duvarının yıkılmasıyla direğin yol içerisinde bir görüntü verdiği gözlendi.  Her şikayeti ivedilikle inceleyen AKEDAŞ Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri, Adıyamanımızın gelişmesi için yoğun çaba harcayan basın mensuplarımızın haberinin ardından, bölgeye giden ekiplerimiz gerekli çalışmaları yaparak bölgede yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmeden elektrik direğinin kaldırılmasını planladı.  Söz konusu bahçe duvarının yıkılmasıyla yol ortasında kalmış gibi  bir görüntü çizen beton elektrik direği kısa zaman içerisinde ekiplerimiz tarafından kaldırılacaktır."

Editör: TE Bilişim