Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çalıştay sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Adıyaman’ı gezdiklerini ve fikir sahibi olduklarını belirterek, "Adıyaman’ın sorunlarını dinledik çözüm projesi hazırladık 3 yıllık projelendirme yapacağız, özellikle sayın valimiz ve il özel idare ile birlikte projelendirme yapılacak."dedi.

-"HAK ETTİĞİ TURİZM ŞEHRİ HALİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ"

2020-2021 ve 2022 yıllarını kapsayan bu projelendirmeyi kapsayan özellikle Nemrut Dağı, Kahta Kalesi ve Cendere Köprüsü, eski Kahta Kalenin onarımı gibi bu noktalarda ağırlık verileceğini vurgulayan Bakan Ersoy, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Nemrut'ta biliyorsunuz. Uzun zamandır gündemde olan ve çok sorulan raylı sistem projesi var. Projeyi bu sene hızlandıracağız ve UNESCO'da projeyi onaylarsa hızlı bir şekilde yatırımlara başlayacağız hayata da geçireceğiz. Su şuan da taşımalı sistemde yürütülüyor ama aynı proje dahilin de gerçekleştirebileceğimizi düşünüyorum. Nemrut öncelikli ilgi alanımıza giriyor. Ama bu Perre, özellikle ilgi çekecek noktalarından biri Adıyaman bütün bunlar bir eylem planı çerçevesinde bir ay içerisinde bölge valimiz koordinatörlüğünde hazırlanacak. Turizm Bakanlığımızda bu projeler bir daha değerlendirilecek ve yıllık ne kadar bir kaynak gerekiyorsa proje dahilinde biz aktarmaya başlayacağız. 2022'ye kadar her yıl Adıyaman'a turist sayısını arttırarak hak ettiği turizmi yerlerini sahip olacak bir şehir haline getirmeye kararlıyız. Adıyamanlılar da istekli, projemizi hayata geçireceğiz."

Bakan Ersoy, temasların ardından kentten ayrıldı.

Editör: TE Bilişim