Son yıllarda hayata geçirdiği projelerle, kamu hizmetlerinin etkin, hızlı ve en kaliteli şekilde verilmesini sağlayan İçişleri Bakanlığı, toplum yararına yönelik, insan odaklı, insanların hayatını kolaylaştıracak uygulama ve çalışmalara ağırlık vermeye devam ediyor.

Bu hedef doğrultusunda, İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil başkanlığındaki İZDES (İzleme Değerlendirme Sistemi) heyeti Adıyaman’a gelerek bakanlık hizmetlerini değerlendirme toplantısı düzenledi. 

Adıyaman’ı ziyareti kapsamında programın amaç ve hedefleri ile çalışmanın içeriğine yönelik yapılacak bilgilendirme toplantısı öncesi  Bakan Yardımcısı Erdil Başkanlığındaki heyet ilk olarak Vali Aykut Pekmez’i makamında ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Erdil ziyarette Valilik şeref defterini imzaladı.

İZDES programı kapsamında Adıyaman’a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuiyeti dile getiren Pekmez, "Bu toplantılarla amaç bütün illerimizde vatandaşlarımıza sunulan kamu hizmet standartlarını yükseltmektir."dedi. 

Valilik Makam ziyareti sonrası İçişleri Birim Amirlerinin katılımıyla Bakan Yardımcısı Erdil Başkanlığında İZDES heyeti üyelerinin çalışmalarında elde ettiği bulguların görüşüldüğü Bakanlık Hizmetlerini Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Toplantı sonrası İçişleri Bakan Yardımcısı Erdil, Valilik’te düzenlediği basın toplantısında İZDES ve Adıyaman izlenimlerini anlattı.

Ülkedeki asayişin sağlanması, huzurun sağlanması devletin geliştirdiği hizmetlerin vatandaşlara sunumu onlara vatandaşların hizmete erişimi hizmetlerin tümünün koordinasyonu kamu hizmetindeki vatandaşlara sunum koordinasyonunun İçişleri Bakanlığı üzerinden sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Yardımcısı Erdil, şöyle devam etti:

"İçişleri Bakanlığımız özellikle mülki idare amirleri kaymakamlarımız, valilerimiz üzerinden devletin bütün hizmetlerini vatandaşa ulaşımını sağlayan, koordine eden bakanlıktır. Bu hizmetlerin takibini değerlendirmesini izlemesini hizmet kalitesinin  belirlenmesini 2 yıla aşkın bir süredir bakanlığımızın başta sayın bakanımızın iradesiyle, talimatlarıyla geliştirdiğimiz izleme değerlendirme sistemi projesi çerçevesinde bugün Adıyaman'dayız İçişleri Bakanlığımızın ilgili birimleri Emniyet Genel Müdürlüğünden, Jandarma Genel Komutanlığımızdan, Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüzden, AFAD Başkanlığımızdan Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzden üst düzey yönetici arkadaşlarımızla 9 kişilik bir heyetle 2 günlük bir çalışma programı kapsamında Adıyaman'dayız.

Bu istikamette çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün ikinci günü ilk olarak sayın valimizle birlikte özellikle İçişleri Bakanlığımızın hizmetlerini değerlendirmek İçişleri Bakanlığımızın hizmet kapasitesini ölçmek değerlendirmek ilgili sorunları müzakere etmek çerçevesinde ilgili birimlerimizle merkezden gelen bakanlıktan gelen yönetici arkadaşlarımız ve il yöneticilerimizle beraber bir değerlendirme ve müzakere çalışması yaptık.

Bu istikamette Adıyaman'daki hizmetlerimizi, sorunlarımızı gördük. Öneriler değerlendirmeler yaptık. Ayrıca yine bu program çerçevesinde birazdan Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileriyle temsilcileriyle yine İçişleri Bakanlığımızın ilgili hizmetlerini değerlendirmek ve onların tekliflerini almak beraber olacağız heyet olarak bir arada olacağız. Burada amacımız İçişleri Bakanlığı olarak bizim taşradaki hizmetlerimizin durumunu görmek, izlemek, değerlendirmek merkezde bakanlıkla taşra arasındaki iletişimimizi geliştirmek paylaşımlarımızı arttırmak uygulamalarımızı yerinde görmek yine taşrada yaşanan değerlendirmeleri sorunları yerinde görüp merkeze taşımak örnek uygulamaları oluşturup merkeze taşımak ve yaygınlaştırmak kurumsallaştırmak çerçevesinde bir çalışma yürütüyoruz. Bugün 58'nci il olarak Adıyaman'dayız. 58'nci ili dolaştık bakan yardımcılarımız heyetler halinde tüm illeri dolaşacağız 2019'un sonuna kadar 81 ili dolaşmış olacağız."

-"BU YIL BU ÜSTLENMEYE MEYDAN VERMEYECEĞİZ"

Terörle mücadeleyle ilgili bilgi veren Erdil, Ekim ayı içerisinde 11'i üst düzey yönetici olmak üzere 133 PKK, KCK terör örgütü etkisiz hale getirildiğini belirtirken şöyle konuştu:

"58'nci il Adıyaman bu arada doğal olarak biz İçişleri Bakanlığı olarak iç güvenliğin sağlanması iç güvenlik, huzurun, asayişin sağlanması konusundaki hizmetlerimizi de değerlendirmek bu çalışmalar içerisinde Türkiye'de uzun süredir teşkil eden Türkiye'nin terörle ilgili mücadelesini de konuşuyoruz. Terörle ilgili mücadelede geldiğimiz noktayı ve bu konuda çalışmalarda beraber sayın valimizle gözden geçirdik. Bölgedeki çalışmaları gözden geçirdik. Malum Türkiye terörle ilgili mücadelede önemli bir eşiğe gelmiştir. Bu eşikte artık terörle ilgili mücadele dağdaki terörü etkisiz kılma konusunda çok önemli bir mesafe kat edilmiştir. 2016'dan bu yana 7 bin civarında terörist etkisiz hale getirilmiştir. Sadece geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde 11'i üst düzey yönetici olmak üzere 133 PKK, KCK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

Ve son operasyonlarımızla hem sınır dışı operasyonlarımız sınır dışında Milli Savunma Bakanlığımız Genel Kurmayımızın sürdürdüğü operasyonlar ve terörü besleyen terörün lojistiğini sağlayan dış desteklerde büyük ölçüde önledikten sonra içeride oluşturduğumuz malum Kıran-1, Kıran-2, Kıran-3 dün daha başlamış olan Kıran-6 operasyonuyla dağlarda teröristlerin barınmasına imkan vermeyeceğimizi çalışmayı da sürdürüyoruz. Her yıl bir kış üstlenmesine terör örgütü malum PKK giriyor. Bu yıl bu üstlenmeye meydan vermeyeceğiz. Çok şükür bugün jandarma ve Emniyet Özel Harekat güçlerimiz çok yüksek bir kapasiteyle sadece Kıran-6 operasyonunda 150 küsur timle operasyon timiyle 2 bin 300 küsur jandarma ve özel harekat timi personelimizle dağlarımızda terör örgütünün üstlenmesine meydan vermeyecek bir temizlik operasyonu yapılıyor. Türkiye bu noktada inşallah psikolojik gücüde psikolojisi bol dağılmış bir dağılma süreci yaşayan terör örgütüyle bu sorunlar inşallah çok kısa bir sürede tamamen kurtulmuş veya bu sorunu çözümlenmiş olacak Türkiye o evredeyiz, o süreçteyiz. Burada topyekün tamamen yok olana kadar terör örgütü kararlı bir şekilde üzerine gidilecektir."

-"TRAFİK YÖNÜNDE ÇALIŞMALARIMIZI YAPTIK"

Trafik yönünde yapılan istatistiklerde 3 yıl itibariyle yüksek oranda iyileşme olduğunu aktaran Erdil, "Bu çalışmaların yanında İçişleri Bakanlığı olarak trafik yönünde çalışmalarımızı yaptık ortaya çıkan rakamlar iyi bir noktada son 3 yıl itibariyle baktığımızda çok yüksek bir oranda iyileşmeler var. Trafik kazalarında yaralamalı trafik kazalarında istatistikler çok iyi bir şekilde iyileşiyor.

Uyuşturucuyla mücadelede çok yüksek bir operasyon kabiliyetiyle sahada operasyonlar sürdürülüyor ve uyuşturucu lojistiğine uyuşturucunun arzını İçişleri Bakanlığı olarak diğer kurumlarla büyük ölçüde kontrol altına aldık. Avrupa'nın tek başına topladığı uyuşturucu malzemesini Türkiye yılda iki katını tek başına topluyor. Ve ilgili uyuşturucu trafiğini yöneten, uyuşturucu ticaretini yöneten ilgili örgütleri, yapıları büyük ölçüde göçerttik sadece 2019 yılı içerisinde 120 bin operasyon yapıldı yaklaşık 20 bine yakın uyuşturucu ticareti veya uyuşturucu baronluğu yapan unsurları şuanda tutuklayıp etkisiz hale getirdik. Çok şükür Türkiye ortalamaların üstünde Adıyaman'da bir iyileşme var."şeklinde konuştu

Basın açıklamasının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil başkanlığındaki heyet, sivil toplum örgütleri ve Adıyamanlı sanayici iş adamlarının katılımıyla Valilik Toplantı salonunda ilin istihdam, sanayi, tarım, üretim ve ekonomi, eğitim, sağlık, kültür ve sosyal konulara ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Kaynak:PHA

Editör: TE Bilişim