Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, işçiler ile bir araya gelerek işçiler için fon oluşturduklarını ve en az maaş alacak olanın 3 bin 333 lira olacağını söyledi.

Altınşehir Mahallesi'nde bulunan Adıyaman Belediyesi Sosyal Tesislerinde işçiler ile bir araya gelen Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Başkan Yardımcıları Demirhan Seçilmiş, Şerif Ayaz ve Ramazan Oruç, işçilerin maaş, yardım fonu ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"İşçi mantığıyla empati yaparak kendimizi onların yerine koyduk"

İşçilerin emeklerinin karşılığını vermek için neler yapabiliriz diye bir iş verenden ziyade daha çok işçi mantığıyla empati yaparak kendini onların yerine koyduklarını belirten Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, "Bin 200 işçimiz var. Ben öncelikle kendilerine teşekkür ediyorum verdikleri emekler için, sağolsun arkadaşlar çok ciddi bir laboratuvar çalışması yaptı uzun süredir çalışıyorlar. Bu işçilerimizin emeklerinin karşılığını vermek için nelere ne yapabiliriz diye bir iş verenden ziyade daha çok işçi mantığıyla empati yaparak kendimizi onların yerine koyarak arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Bu anlamda gördüğümüz eksikliklerden bir tanesi ciddi bir ücret farklılığının oluşması arkadaşlarımız sağ olsunlar bu ücret farklılığını daha asgari düzeye düşürmek için var güçleri ile çalıştılar. Burada tabi bunu yaparken de hakkaniyetle adaletle hareket etme noktasında eğitimden tutunda tecrübesinden tutunda bir takım kriterlerde koyarak hem adalet sağlansın hem de ücret uçurumu azaltma noktasında ciddi bir çalışma yaptılar."ifade etti.

"Sendikalaştırmak için çabamız oldu"

Sendikalaştırmak için çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Kılınç,"Yine hakeza bizde çalışan sendikalı olmayan arkadaşlarımız var. Özlük haklarının güçlendirilmesi noktasında sendikalaştırmak için çabamız oldu arkadaşlarımız onlarla da ilgili ciddi bir yol aldılar. Dolayısıyla burada empati yaparak biz onları yerine koyarak çalışmaya başladık."şeklinde konuştu.

"Yardım fonu oluşturduk"

İşçiler için yardım fonu oluşturduklarını ve oluşturulan fonda evlenme, kaza veya daha ciddi durumlarda işçilere destek olacağını belirten Başkan Kılınç, şöyle devam etti:

"Bir üçüncüsü çok önemli bir çalışma bu yardım fonu oluşturduk yardım fonunda işte burada birikecek olan nakitle gerek çalışma esnasında bir kazadır bir hastalıktır evlenmedir sosyal faaliyetler noktasında bu fondan yararlanma yolu açılacak. Yine bu fondan yarın öbür gün emeklilik olursa yada Allah göstermesin daha ciddi bir şey olduğu zaman bu yardım fonundan da yararlanacak şekilde dizayn edilecek çalışması yapıldı. Ben tekrar çalışmayı yapan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Tüm işçilerimize hayırlı olsun diyorum."

 "En az maaş alacak olan 3 bin 333 liradır"

İşçilerin maaş ve özlük haklarını yeniden şekillendirdiklerini aktaran Başkan Kılınç, "Şunu da söyleyeyim arkadaşlarımızın yaptığı çalışmayla şuan bizim belediyede çalışan şuan için söylüyorum bana iletilen en az maaş alacak olan 3 bin 333 liradır. Ama toplu iş sözleşmesiyle bu yaklaşık 3 bin 500'den aşağı düşürmemeye çalışacağız. Arkadaşlarımızın çalışması bu yönde bana iletilen bilgiler bu keşke daha fazlasını verebilirsek çabamız budur ben tekrar  arkadaşlara teşekkür ediyorum."dedi.

"Belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum"

Adıyaman Belediyesi Temizlik İşçileri Müdürlüğünde çalışan Mehmet Ali Çırlaz ise, "Adıyaman Belediyesinde çalışan bütün arkadaşlarım yerine belediye başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Şuanda Belediye Başkanımız Süleyman beyin söylediği bütün konuları dinledik. Bizim için gayet olumlu gayet güzel şeyler söylediler. Bizim için mesela maaştaki iyileştirme olsun ondan sonra bizim geleceğimize yönelik yarım gibi düşünceler olsun gayet olumlu yani." şeklinde ifade etti.