Yıllardır belirsizlik içerisinde olan Yenikentin merkezinde bulunan eski Tekel  depoları  için, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Besni Belediyesi'nin bu alanı Millet Bahçesi olarak kullanma talebine onay verdi.

Besni Belediye Başkanı Eyyup Mehmet Emre, konu hakkında yaptığı açıklamada, uzun süredir Yenikent Bölgesinde atıl durumda bulunan eski Tekel depolarının yerini Besnili vatandaşların hizmetine kazandırma düşüncesiyle girişimlerinin olduğunu kaydetti.

Projeler arasında da yer alan Millet Bahçesi için bu talebi uygun gördüklerini ve ilçeye nefes aldıracak bir alan olarak vatandaşların hizmetine sunacaklarını ve hayırlı olmasını dileyen Emre, şunları ifade etti:

"Tüm gayretlerimiz Besni'ye ve Besnililere en güzel eserleri bırakmak.Göreve geldiğimiz günden itibaren yoğun gayretlerle Besni'ye hizmet için projeler üretiyoruz. İnşallah, zamanla bu projeleri teker teker hayata geçireceğiz. Besnimizin tarihi birikimine yaraşır projelerimiz için gerekli izin ve tahsis aşamaları sonucunda projelerimiz yakın zamanda somut olarak görünür olacaktır. Millet Bahçesi için Tekel depoları alanının bize tahsisinde emek gösteren başta Çevre Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a, bizlerden desteğini esirgemeyen ve hizmetlerimiz için büyük çabalar sarf eden AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın'a, Milli Emlak Genel Müdürü ve tüm bakanlık personelimize teşekkür ediyorum."

Haber:R.Kıymaz