MATSO’dan turizmcilere çağrı; “Turizmcilerimiz Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceklerdir”

Manavgat ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, Thomas Cook Seyahat Acentesi’nin iflası sonrasında yaptığı açıklamada “Manavgat – Side destinasyonunu gelen misafirlere turizmcilerimiz Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceğinden eminim. Devletimiz bu konuda gereken desteği sağlayacağını açıklamıştır” dedi.

MATSO olarak da üzerimize düşeni yapacağız

Dünyanın en eski seyahat acentesi 178 yıllık Thomas Thomas Cook’un iflasını açıklamasının ardından MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş yaptığı açıklamada konu ile ilgi devletin gereken desteği vereceğini açıkladığını belirterek “Thomas Thomas Cook aracılığı bölgemizde tatil yapan misafirleri turizmcilerimizin Türk misafirperverliğini en iyi şekilde göstereceklerinden eminim. MATSO olarak üzerimize düşeni yapacağız. Konuyu yakinen takip ediyorum. Hem üyelerimizin hem de sektörün zarar görmemesi için konuyla ilgili yakından ilgileniyorum” dedi.

Paniğe gerek yok misafirler devletimizin güvencesindedir

Başkan Boztaş, Thomas Cook Seyahat Acentesi'nin iflasını açıklamasının üzücü olduğunu belirterek şu açıklamalara yer verdi; Acentenin İngiltere misafirlerini ağırlayan konaklama tesislerinin paniğe kapılmadan, Türk Misafirperverliğini en iyi biçimde göstermeye devam edeceklerinden eminim. Turizmcilerimizin odaları boşaltmamaları ve ücret talep etmemeleri gerekmektedir. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığımız gerekli açıklamayı yapmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı açıklamasında İngiltere Misafirlerinin ödemelerinin “İngiltere Kamu Otoritesi” güvencesinde olduğunu ve yine Maliye Bakanlığı ile birlikte hazırladıkları “Kredi Destek Paketi” ni en hızlı biçimde hayata geçireceklerini belirtmiştir. Turizmcilerimizin mağdur olmamaları için devletimiz gerekli güvenceleri vermiştir”

Bakanlığın açıklamasında açık biçimde İngiltere Misafirlerinden ücret talep eden ve odalarını boşaltan işletmelere de ceza verileceğine açıkladığını hatırlatan Başkan Boztaş, “Bakanlığımızın yaşanan bu hadiseye çok hızlı biçimde müdahale etmesi en büyük tesellimiz. Ayrıca valiliklerde de kriz masaları kurulmuştur. İngiltere’den misafir ağırlayan konaklama işletmelerine büyük görevler düşüyor. Düşünülmeden atılan hatalı bir adım turizme önemli zararlar verebilir. “