Binzet, Adıyaman'ın batıya açılan penceresi konumunda olan Göksu Köprüsünün yıkılma tehlikesi altında olmasına ilişkin yaptığı açıklamasında, Adıyaman ilinin Doğu Anadolu fay hattı üzerinde 1. derece deprem bölgesinde bulunduğuna işaret etti.

-"40 YIL ÖNCEKİ MÜHENDİSLİK UYGULAMALARI KULLANILARAK İNŞAA EDİLMİŞTİR"

Bu durum nedeniyle mühendislik alanında çok önemli yapısal ve yönetimsel tedbirlerin alınmasını gerekli kıldığının altını çizen Binzet, şunları dile getirdi:

"Adıyaman’ın batıya açılan penceresi olan Göksu köprüsü yaklaşık 40 yıl önce o zamanki mühendislik uygulamaları kullanılarak inşa edilmiştir. Ancak günümüz teknolojisi göz önünde bulundurularak yapılan teknik incelemeler sonucunda artan yük sınıflarının tasarım kriterlerini sağlamadığını, bununla birlikte kullanılan malzemelerin servis ömrü boyunca oluşan aşınma ve deformasyonların ciddi bir şekilde ortaya çıktığı gözlemlenmiştir.

Göksu köprüsünde bulunan taşıyıcı sistemlerin 2015 yılında kaya dolgu ile güçlendirilmeye çalışılmış fakat bölgede bulunan Göksu çayındaki yoğun kum, azonal ( taşınmış topraklar) ve suyun debisinin yoğunluğu ile kayalar deformasyonlara uğrayıp zemine ankre olan temel pabuçlarının zeminden ayrılmalarına neden olmuştur."

Binzet, "Cumhuriyet Halk Partisi örgütü olarak tasarım, statik ve sürdürülebilirlik açısından uygun olmayan köprünün büyük bir faciaya neden olmadan bu pandemi sürecinden de yararlanarak biran önce Adıyaman’ımıza daha modern ve sürdürülebilir bir köprünün kazandırılmasının tüm Adıyamanlı hemşerilerimiz adına takipçisi olacağımızı buradan belirtiyoruz." ifadelerini kullandı.


Kaynak:PHA
Editör: TE Bilişim