Yoğun bir katılımla yapılan kongre de tek aday olan Ramazan Alp yaptığı konuşmada “Bunun bir bayrak değişimi’ olduğunu, kendisine ve yönetim kuruluna tevdi edilen bu kıymetli yükü omuzlamaktan gurur duyduğunu belirtti.

Dernekçilik; insanın ailesinden ve işinden zaman ayırıp ve hiçbir karşılık beklemeden yaptığı bir gönül işidir, birlik beraberlik duygusu, yardımlaşma ve dayanışma düsturuyla bir olma, iri olma, diri olma fikridir. Bizler dernekçiliği doğduğumuz il ile doyduğumuz il arasında bir köprü vazifesi olarak görüp ilimizin gönüllü kültür elçiliği görevini üstleniyoruz dedi.

32 Kişilik Yönetim Kurulunun yanı sıra, kadın kolları, gençlik kolları, ve danışma heyetiyle birlikte yaklaşık yüz kişilik çoğulcu ve katılımcı bir ekiple derneğimizi Bursa da sosyal ve kültürel hayatın bir parçası haline getirmeye çalışıp, bir yandan kendi örf ve adetlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi yaşatırken bir yandan da Bursa kültürüyle entegre olmaya ve kentlilik bilinciyle hareket ederek sadece Adıyaman ve Bursa’yı değil BİLDEF çatısı ile birlikte tüm Türkiye’yi kucaklamak amacında olduklarını belirtti.

ADIYAMAN VALİLİĞİ VE BELEDİYE BAŞKANLIĞINA TEŞEKKÜR

Bursa 4. Anadolu Günleri etkinliğine katılarak şehrimizin tanıtımına katkı sundukları için Adıyaman valisi Sayın Aykut Pekmez ve Belediye Başkanı Sayın Süleyman Kılınç’a teşekkür eden Ramazan Alp bu yıl 4. yapılan Bursa Anadolu Günlerin de Adıyaman Standı ve Harfane ekibi Fuarın yıldızıydı. Fuara gelen hemen hemen herkes standımıza uğradı. Olumlu tepkiler ve takdirler aldık. Bizler Adıyaman ilimizi Bursa da layıkıyla tanıtmaya çalışıyoruz, hatta bazı turizm şirketlerinin düzenledikleri GAP turlarına Adıyaman’ı dahil etmeleri için yoğun çaba sarf ediyoruz dedi.

Bursada bir çok iş kolunda Adıyamanlı başarılı işadamlarının yanı sıra brokrasıdede Bursa’ya hızmet eden çok sayıda Adıyamanlı bulunuyor.