Adıyaman şehir merkezinde trafik akışının düzenli bir şekilde sağlanması, amacıyla Gölbaşı, Atatürk, 9 Eylül ve Harıkçı Caddeleri gibi yoğunluğun olduğu merkezlerde hayata geçirilen kısa süreli araç park uygulaması Eski Kâhta, Cumhuriyet, Filistin ve Zeytindalı caddelerinde de uygulanmaya başlanarak trafik ekipleri ve yaya devriyeleri gözetiminde devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin de hassas ve ciddi bir şekilde üzerinde durarak hayata geçirilen bu uygulama sayesinde merkezi caddelerde yaşanan trafik yoğunluğu giderilerek hem çarşı, hem vatandaşlar hem de esnaf rahat bir nefes aldı.

Şehir merkezindeki Kısa Süreli Park Uygulaması'na Adıyamanlı esnaf ve vatandaşlar gerek emniyet personeli aracılığıyla gerekse de sosyal medya gibi kitle iletişim araçlarıyla yapılan uygulamaya olan desteklerini ve takdirlerini ileterek, uygulamanın şehir merkezindeki trafiği rahatlatarak yeni bir soluk kazandırdığını ifade etti.

-"PARK CEZASI İŞLEMİ YAPILAN ARAÇ SAYISI 347'den 74’e DÜŞTÜ"

Vali Aykut Pekmez, Adıyaman şehir merkezinde trafik yoğunluğunun olduğu caddelere yapılan dokunuşla ve hayata geçirilen yeni uygulama ile şehir merkezinin rahat bir nefes aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ortak akılla hayata geçirdiğimiz bu uygulama ile amacımız şehir içi trafiğini rahatlatarak, gündelik yaşamımızı kolaylaştırmayı, şehrimizi daha da yaşanılabilir bir hale getirerek vatandaşımızın işini kolaylaştıracak uygulamaları şehrimize kazandırmaktır. Bunun yanı sıra bu uygulama sayesinde ihtiyaç duyulduğunda vatandaşlarımıza en seri şekilde hizmet vermesi gereken ambulans, itfaiye ve polis araçlarının ana arterlerde ve caddelerde ulaşımı kolaylaşmıştır. 7 Kasım- 10 Aralık 2019 tarihleri arasında yapılan uygulamada ana caddelerin işgal edilmesini önleyerek geçen yılın aynı tarihlerine göre şehir merkezinde bahsi geçen caddelerdeki bir uçtan diğer uca ulaşım süresi yüzde 50 oranında kısalmış ve şehir merkezinde park cezası işlemi yapılan araç sayısı 347’den 74’e düşerek yüzde 79 oranında azalış göstermiştir.

Bu uygulamanın hayata geçirilmesi noktasında desteğini esirgemeyen, Belediye Başkanlığımıza, uygulamanın bizzat takip ve denetimini yaparak herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için yoğun gayret sarf eden İl Emniyet Müdürlüğümüze, kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve bu uygulamaya destek vererek takdirlerini ileten Adıyamanlı esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum."