27 Eylül Pazar sabahı Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar devam ederken Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan edilirken kentte bazı esnaflar Azerbaycan'a destek olmak için Azerbaycan bayrağını işyerlerine asarak destek oldu.

Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirten esnaflardan Ruhi Akan, "Bizim yüreğimiz yanıyordu bizlerde içimizden gelerek iki devlet tek bayrak adına Azerbaycan’a destek vermek için esnaflar olarak bayraklarımızı iş yerlerimize astık. Yüreğimizle gönlümüzle Azerbaycan’ın yanındayız."dedi.

Esnaflarda Zeynep Kirbik ise, "Her zaman Azerbaycan’ın yanındayız. Azerbaycan’a destek olmak için bayraklarımızı iş yerlerimize asıyoruz. Azerbaycan’da bizim kardeşimiz ve bizim milletimizdendir. Her zaman kardeşlerimizin yanında olacağız."şeklinde konuştu.

Metin Büyükşahin ise şunları söyledi:

"Azerbaycan’a destek için bayraklarımızı astık. Azerbaycan’nın her zaman yanındayız. Onlarda bizim kardeşimiz ve vatandaşlarımızdır. Azerbaycan'lı kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun. Sonuna kadar canımızla kanımızla yanlarındayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz Azerbaycan'nın yanında olduğu için."

Kaynak:PHA