AK Parti Adıyaman Milletvekili hukukçu İbrahim Halil Fırat, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Halil Alkayış ve beraberindeki partili heyetle GAP Gazeteciler Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.

-"GENEL AF, ADLİYE VE İNFAZ KURUMLARINI RAHATLATACAK"

AK Parti heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, yeni yasama yılıyla beraber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramın da özellikle basın suçlarını kapsayacak şekilde, cinsel istismar suçları ve polis-askere silah doğrultanlar hariç tutularak,  'genel af' çıkarılmasının adliye ve infaz kurumlarını rahatlatacağını söyledi.

Heyet adına konuşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Halil Fırat, "1 Ekimde yeni yasama yılının açılmasıyla birlikte TBMM komisyonları da çalışacak, bu konuyla ilgili partilerin görüşleri teklifleri komisyonlara gelirse bu konu komisyonlarda tartışılır." dedi. 

-"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SAYGILIYIZ"

Fırat, basın özgürlüğüne saygılı olduğunu, ifade hürriyetinin zaman zaman istismar edildiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Basın araç olarak kullanılıp zaman zaman teröre arka çıkan, hatta kışkırtıcılık yapanlar oluyor, basın terörün aracı olarak kullanılamaz, kimsenin de biri birine küfür etme hakkı yok, basın özgürlüğü kullanılırken bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Zeynel başkanın basın suçlarının genel af kapsamına alınması isteğini anlıyorum, bir meslek örgütü temsilcisi olarak duyarlı davranıyor, bununla ilgili bende adalet bakanlığından bilgi aldım, bu alanda öyle sanıldığı kadar mahkumda yok. TBMM yeni yasama döneminde genel af konusu gündeme gelirse GAP gazeteciler birliği genel merkezinin taleplerini de dikkate alacağımı buradan söylüyorum, fakat her şeyden önce bizim parti grubumuzun görüşleri hepsinden öncelikli olacaktır. Bu konunun görüşülmesi sırasında sizlerin dilek temennileri önerileri tabi ki etkili olacaktır."


Kaynak:PHA