Kıymaz, "40 yıldır terör belasıTürkiye’nin anasını ağlattı. Burada bulunan anneler haklı olarak seslerini duyurmak istiyorlar."dedi.

Dağa giden 13-15 yaşındaki fakir çocuklarının dağda beyinleri yıkandığını vurgulayan Başkan Kıymaz, şunları ifade etti:

"Ailelerine ülkelerine vatanlarına düşman haline getiriliyor. Bu çocukların anneleri çocuklarını istiyor. Burada bulunan ellinin üzerindeki anneden bir kaçının çocukları karayolunda seyir ederken kaçırılan asker çocukları. ABD-İsrail taşeronu bu terör örgütlerine kaynak sağlayanlarda yargı önünde hesap vermeli ve devlette örgütün elinden bu çocuklarımız kurtarmalıdır. Burada onurlu bir duruş sergileyen annelerin gözyaşları göz ardı edilemez.12 Eylülde aynı acıları yaşayan ve ağlamaktan gözleri ama olan bir annenin çocuğu olarak, burada evlat acısı yaşayan anneleri en iyi anlayanlardan biriyim. GAP bölgesinin ve Türkiye’nin en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olan GAP Gazeteciler Birliği heyeti olarak sizlerin bu haklı mücadelesinin yanındayız, genel yönetim kurulumuzdan, Şanlıurfa’dan, Diyarbakır’dan, Antep’ten, Maraş’tan, Malatya’dan, Kilis’ten yönetim kurulu üyelerimiz burada, sizlerin haklı ve onurlu duruşu demokrasi tarihimizde de yerini alacaktır. Hepinizin ellerinden öpüyorum."

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan Vekili Hamit Özpolat’ta Adıyaman’dan getirdiği  yöresel peynir helvasını da annelere ikram etti.


Kaynak:PHA
Editör: TE Bilişim