Merhum Akif Çelik, Malatya Şehir Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna sevenlerinin omuzlarında gözyaşlarıyla uğurlandı.

1 Ekim’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kovid-19 test sonucunun pozitif çıktığını duyuran ve sonrasında Turgut Özal Tıp Merkezinde tedavi gören Çelik, tedavi surecinin son haftasında beyin kanaması geçirmiş ameliyata alınmıştı.

Cenaze namazına; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ,  Malatya Ticaret Borsa (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Vahap Güner, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, dernek ve oda başkanları ile çok sayıda basın mensupları katıldı.

Çelik, son olarak sosyal medya hesabından, “Dualarınızı bekliyorum. Rabbim tüm hastalarımıza Şafi ismi ile acil şifalar versin inşallah. Rabbim bu hastalıkta ders çıkaranlardan eylesin. Elhamdülillahı Rabil Alemin Hamd Alemlerin Rabbi Olan Allah’a mahsustur. Yarabbi, yalnız sana kulluk eder yalnız senden yardım bekleriz” paylaşımını yapmıştı ve dostları tarafından kendisine dua edilmesi istenmişti.

Akif Çelik, Aynı zamanda Yeşilyurt Belediyesi’nde de çalışıyordu. Çelik’in Cenazesine Yeşilyurt Belediye çalışanları ve yine mesai arkadaşları katıldılar. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Çalışma arkadaşımız Akif Çelik’i son yolculuğuna uğurladık. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin” mesajını yayınladı.

Akif Çelik’in vefatı nedeniyle birçok siyasinin yanı sıra STK’larda üzüntülerini ifade eden açıklamalar yayınladılar.

KIYMAZ ‘Malatya bir değerini kaybetti, üzüntümüz büyük’

GAP gazeteciler birliği genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz Akif Çelik’in vefatı nedeniyle yayınladığı mesajda Malatya bir değerini kaybetmiştir diyerek şunları söyledi ‘.. Akif çelik hayat dolu çevreye memleketine ve insanlara duyarlı biriydi. Çevresine pozitif enerji veren, esprili arkadaşlığından kimsenin incinmediği mesleğini severek aşkla yapan biriydi. Onu kaybetmek bizi derinden üzdü. Malatya bir değerini kaybetti, Malatya’da spora gönül verenler bir değerini kaybetti. Biz kendisinden razıydık Yüce rabbimde Razı olsun mekanı cennet olsun.’ dedi.

DAĞ: ‘Üzüntümüz derin’

Akif Çelik’in Vefatın Nedeniyle Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Bir Mesaj Yayınladı.

Dağ Mesajlı nda şunları söyledi

Gazeteci Akif Çelik, Kardeşimizin vefatı bizleri derinden üzmüştür. Merhum Akif, Kardeşimiz bir süredir hastanede tedavi görmekteydi. Çok genç yaşta kaybettik kendisini mekânı cennet olsun.

  Merhum Akif Çelik Kardeşimize haklarımızı helal ediyoruz. Anadolu Spor Medyası ve Yazarları Derneği (ASYMD) Genel Başkanı ve Anadolu Basın Birliği Derneğin Üyesi olan Akif Çelik, Kardeşimize Allah'tan rahmet ve ailesine ve yine basın camiasına başsağlığı diliyorum dedi.

Allah Rahmet Eylesin Mekanı Cennet Olsun.

Kaynak: malatyabirlikgazetesi.com