Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Adıyaman’a iline yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Adıyaman ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Adıyaman ilide nasibini aldı.

Adıyaman Gerger Çifthisar Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,  Gerger Çifthisar Barajının temelden yüksekliği 31 metre olup 1,09 milyon m³ su biriktirme hacmine sahiptir. Depolanacak su ile 620 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacağını belirtti.

Aydın, ’Projenin tamamlanmasıyla Adıyaman İli Gerger İlçesi Çifthisar Köyüne ait 620 dekar tarım arazisinin basınçlı borulu şebeke vasıtasıyla sulanacağını ve proje alanında tarımsal faaliyetlerden dolayı 2019 yılı birim fiyatları ile yıllık yaklaşık 800.000 TL net gelir artışının sağlanmasının hedeflendiğinin altını çizerek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi..

Haber:R.Kıymaz

Editör: TE Bilişim