Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı, ilçede kullanılan içme suyunun kumlu olduğuna dair gelen şikayetlerinin çözüme ulaştığını kaydetti.

"Kum sorunu  % 80 oranında düşürüldü"

Başkan Turanlı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, birçok vatandaşın içme sularının kumlu akmasından şikayetçi olduklarını belirtti.

Belediye olarak şikâyetleri dikkate aldıklarını ifade eden Turanlı, şunları aktardı:

"Haydaran bölgesindeki içme suyunun alındığı yerden, suyla birlikte gelen kum tanelerini en aza indirmek için 2 büyük su dinlenme havuzunu yaptık. Doğal yollarla yapılan havuz ve ardından perde beton ile yapılan 2 büyük havuza akan suyla, kum çökme havuzların yapılmasından dolayı ilçeye gelen suyun kum sorunu  yüzde 80 oranında düşürüldü.

Heyelan bölgesi olduğu dikkate alınarak daha önce konteynerde kalan bekçilere beton bina yapılarak olumsuz bir heyelanda can güvenliği ve barınma ihtiyaçları karşılandı. Ayrıca orada yaşayan köylülerin mağdur olmaması için ihtiyacı olan 4 su hattı da, belediyemiz tarafından su boruları döşenerek köye de su verildi. Yapılan çalışmalar hem köy halkına hem de ilçemize hayırlı olsun."

Haber:Gapolay

Editör: TE Bilişim