Adıyaman kültür merkezi, otoparkları, battı çıktı kavşakları, hamamı olmayan, spor tesisi eksikliğinden sokak aralarında gurultu yaptıkları için çocukların futbol toplarının, büyükleri tarafından bıçakla kesildiği  il.

Üniversitelere yerleşme ve eğitim kalitesi açısından 81 ilin arasında yetmiş üçler de seyreden bir kent.

Her yıl Sincik, Gerger ve Kâhta ilçeleri başta olmak üzere 25 bin civarında kayısıya fındığa giden ırgatları, bu ırgatların her yıl bir minibüsün kaza yapması sonucu onlarcasının bedeninin asfaltlara savrulduğu bir kent.

Adıyaman komşu illeri Malatya ve Gaziantep’in 1.futbol liginde futbol oynarken, bu illerin takımlarını ağzı açık digiturkte izleyen sade vatandaşların yaşadığı kent.

İstanbul’da bile sakal traşı 10 tl iken Adıyaman’da 15 tl olan kenti.

Kaldırımı işgal edilmekle kalmamış, yolunda 1’ er metrekaresi tabelalar dikilerek yolları kaldırımları gasp edilmiş yürüme ve oto park sorunlu vatandaşlar şehri.

Adıyaman milli eğitiminde 20 yıl görev yapıp ense yapanların bıraktıkları acı tablonun düzeltilme işine soyunan sorunun parçalarının bu memleketi kurtarma girişimlerine ADIYAMAN PLATFORMU denen kent.

Adıyaman’da gelecek görmedikleri ve yakın gelecekte de bir şey yapılacağına inanç azaldığı için bu kentin aydınları münevverleri de bir bir kenti terk ediyor. Bunlardan biri futbol antrenörü Yılmaz hoca ve bayram Tosun’un Adıyaman’dan ayrılışı da ne ilk, nede son olacak.

Bir yandan münevverlerini kaybederken, diğer yandan 40 bin civarında Suriyelinin de kente dolmasıyla güzelim Adıyaman artık RAKKA oldu.

Adıyaman’ın sorunlarını çözmeye soyunanlar Adıyaman’a hizmet etmek istiyorsanız istifa ederek önemli bir hizmeti yerine getirmiş olursunuz.

ADIYAMANI 21.YÜZYILA HAZIRLAYACAKLAR DAHA SORUNU TESBİT TELAŞINDA

Adıyaman’ın sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere Vali Aykut Pekmez Başkanlığında teşekkül eden “Adıyaman Platformu” ilk istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Valilik Toplantı Salonunda başta Adıyaman Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat,  Muhammed Fatih Toprak, Abdurrahman Tutdere, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve  Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut olmak üzere, Vali Yardımcıları, siyasi parti başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odaları başkanlarından oluşan  " Adıyaman Platformu “ ilk toplantısını Vali Aykut Pekmez Başkanlığında yaptı.

Bunda sonra düzenli bir şekilde toplanacak olan Platformun öncelik sırasına göre, ilin güncel meseleleri ile makro düzeyde problemleri tespit edip bunları çözüme kavuşturmayı hedefliyor.

Vali Aykut Pekmez, kurulan Adıyaman Platformunun amacı ve ne gibi faaliyetler yapacakları konusunda şunları söyledi: “Adıyaman Platformunun amacı ilin sorun ve problemlerini tespit ederek, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çözüm odaklı çalışmalar yürütmektir. Belirli aralıklarla platform toplantılarımız devam edecektir.

Ayrıca ilin her alanda gelişmesi ve kalkınması amacıyla Sanayi ve Ekonomi, Milli Eğitim,  Tarım, Kültür ve Turizm, Sağlık, Gençlik ve Spor, Alt Yapı Çevre ve Şehircilik, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler platformu adı altında platformlar oluşturulmuş olup, bu platformların ayrı ayrı sektör el bazda toplantıları ileriki günlerde Vali Aykut Pekmez Başkanlığında kamu kurum temsilcileri, STK başkanları ve sektörde öne çıkan firmaların katılımıyla yapılacak olup, Adıyaman’ın sorunları sektör sektör tespit edilerek, toplantıda çıkacak sonuca göre çözümü için yol haritası belirlenecektir.

Vali Aykut Pekmez’in konuşmasının ardından yapılan toplantı, ilin sorunları ve çözüm önerilerinin değerlendirilmesinin yanı sıra, kurum amirleri tarafından ilin ekonomi, sağlık, eğitim,  kültür ve turizm, kırsal kesime yönelik yatırımlar, spor, çevre ve şehircilikle ilgili konuların görüşülmesi ve katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.

20 yıldır sorun konuşarak vakit geçirenler bu sorunları çözmeye vakit bulamadı, bu süre zarfında güzel şeyler yapılmadı mı tabi ki yapıldı bir vali geldi adı Mahmut Demirtaş’tı, 3 yılda çöplüklerde piknik yapan Adıyamanlıları modern sosyal tesis ve alanlara kavuşturdu, çok çalıştı az konuştu.

SORUNUN PARÇALARININ, SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ ARAŞTIRDIĞI KENTTİN ADI ADIYAMAN’DAN HEPİNİZE GÜNAYDIN.