İzmit kaymakamı şevket Cinbir ‘Yetim gülerse, Dünya güler’ özdeyişine uygun olarak yaptıkları faaliyetlerle ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi  ‘Çocuklarımızın hayallerini ve hedeflerini ailelerinin ekonomik durumlarıyla sınırlamasına izin vermemeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve Aziz Türk Milletinin gücü ve imkânları bütün çocuklarımızın hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirebilecek fırsatları onlara vermeye yeterlidir.

Yoksulluğun ve gözyaşının olmadığı, sağlık ve huzurun hakim olduğu bir dünyada yaşamak çocuklarımızın en temel hakkıdır.

Bütün çocukların mutlu olduğu, hayallerini ve hedeflerini gerçekleştirebildikleri bir dünyayı kurabilmek mümkündür.

Çocuklar dünyamızı renklendiren çiçeklerdir.

Çiçeklerin ihtiyaç duyduğu hava, toprak ve sudan mahrum kalmaması temennisiyle;

Hayırlı Bayramlar diliyorum.’ dedi.

Şevket Cinbir:

15 Ekim 1967'de Devrek'te doğdu. İlkokulu Mahmutoğlu Köyünde bitirdi.

Orta okul ve liseyi Devlet Parasız Yatılı olarak Eskişehir'de okudu, 1984 yılında Eskişehir Atatürk Lisesinden mezun oldu.

1988 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

25 Ekim 1989'da Ağrı Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı.

Bir yıl İngiltere'de kaldı. Balıkesir-Balya, Bolu-Mudurnu, Bolu-Akçakoca Kaymakam Vekilliklerinde bulundu.

Üç yıllık staj dönemini takiben Rize-İyidere, Tunceli-Pertek, Van-Başkale, Samsun-Vezirköprü, Manisa-Kırkağaç, Bolu-Gerede, İstanbul-Bahçelievler, Ankara-Gölbaşı, Mersin-Silifke Kaymakamlıkları görevinde bulundu. Bir dönem İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Üyeliği yaptı.  29.08.2019 Tarihinde İzmit Kaymakamı olarak görevine başladı. Eğitimci Hayriye Hanım ile evli olup üç çocuk babasıdır. Haber:GAP olay