Kahta Gençlik Merkezinde  faaliyet  gösteren gençler  Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Gençlik Merkezleri Genel Müdürlüğü üzerinden başlattığı, ‘Kardeşlik Sınır Tanımaz Harekete Geç’ projesine  destek vermek için kolları sıvadı.

Gençler yardım kampanyasının startını vermek için her bir genç, 2 çocuğa bot alınması için yardım bağışlayarak  destek oldu. Gençler, bu yardım kampanyasına  destek vermenin  bir  insanlık görevi olduğunu, Suriye’de uzun bir zamandan beri  iç  savaşla  beraber  yaşanan acıların her gün büyüdüğünü, tüm dünyanın  buna sessiz  kaldığı  sırada  Türkiye’nin onlara  evlerinin ve  gönüllerinin kapısını açarak  kardeşlik görevi  yaptıklarını  söyledi.

Kahta Gençlik Merkezi Müdürü M.Nebi Bulut ise bakanlık tarafından  başlatılan bu kampanyanın  gönüllülük esası  üzerine  devam ettiğini, gençlerin duyarlıklarından  dolayı  geleceğe  dair  daha çok ümitli olduklarını  dile getirdi.

Gençler  daha  sonra  topladıkları  paraları Suriye’deki mağdurların ihtiyaçlarını  karşılaması  için verilen hesaba  yatırarak açıklama kısmına  'kardeşim' yazdı.

Kaynak:R.Kıymaz