GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz 21 Ekim dünya gazeteciler günü nedeniyle yayınladığı mesajında “Güçlü bir demokrasinin temel taşı, halkın haber alma hakkının nüvesi olan, savaş ve doğal afetlerde insanların kaçtığı bölgeye gözü kapalı giden gazetecilerin Dünya Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.

Kıymaz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, ekonomik zorluklar nedeniyle kapanan gazeteler, yerel televizyon ve Radyolar nedeniyle bu yıl buruk bir kutlama içerisinde olduklarını söyledi.

Gazetecilerin dönem dönem siyasi,  ekonomik, sosyal ve hukuki baskılara maruz kaldığını belirten Kıymaz ‘ Tercümanı Ahval’den bu yana geçen zaman surecinde Türk toplumunun aydınlanması, kurtuluş savaşının kazanılması ve 15 Temmuz gibi kalkışmalarda halkın, demokrasinin yanında dik durmayı başarmış.

Belediyelerin genelgeyle abone olmalarının ,reklam vermelerinin önlendiği basın sektöründe ayakta durmayı başarmış, güçlü bir demokrasinin temel taşı, halkın haber alma hakkının nüvesi olan, savaş ve doğal afetlerde insanların kaçtığı bölgeye gözü kapalı giden gazetecilerin önünde saygıyla eğiliyor Dünya Gazeteciler Gününü kutluyorum’ dedi.

Editör: TE Bilişim