Gazeteci-Yazar Abdurrahman Kurtbey’in dobra dobra sorduğu gündeme dair soruları geç saatlere kadar cevaplandıran Kıymaz, verdiği cevaplarla da seyirci sayılarında artışa neden oldu.

Binlerce kişinin izleyici olarak katıldığı programda Milletvekillerinin, siyasilerin belediye başkanlarının çalışma performanslarıyla ilgili soruyu cevaplandıran Kıymaz ‘.. 35 yıldır gazetecilik hayatımda siyasileri, bürokrasiyi iyi takip etme fırsatım oldu. Bu süreçte Adıyaman’a yapılan yatırım sayılarını ve yapımına katkı sunan siyasileri iyi biliyorum. Mesela Kâhta, Besni, Gölbaşı ilçelerine Organize sanayilerinin kurulmasına Mahmut Göksu katkı sundu, hatta Doğalgazın gelmesine de katkı sundu.

MİKTAT GÜRLEVİK SU GETİRDİ

Eski belediye başkanımız Miktat Gürlevik Adıyaman’a içme suyu getirdi. Bu suyu o günkü şartlarla 35 km’den şehir merkezine getirmek çok büyük meseleydi.

MAHMUT BOZKURT İSTİHDAM SAĞLADI

Mahmut Bozkurt Tekel dâhil birçok kurulaşa 2 bin Adıyamanlı hemşehrimizi yerleştirdi. Bu gün devam eden bazı sulama barajlarının ilk fizibiletisini yaptırdı, Adıyamanspor’a katkılar sundu.

AHMET AYDIN ÇOK ŞEY YAPTI

Sonrasında Ahmet Aydın bey’in sorumluluk aldığı süreçte Adıyaman’ı Diyarbakır’a bağlayan yolu, Şanlıurfa yolunu, Gölbaşı yolunu duble yol yapması, Adıyaman Üniversitesi’nin kurulması gibi şeylere katkı sundu.

Nissibi Köprüsü’nün yapımının tamamlanmasına, 400 yataklı hastanenin bakanlık nezdinde takibini yaparak hizmete sunulmasını hızlandırdı.

Son 30 yıla bak, yapılanlara bak ne yapılmışsa ortada. Bu süreçte eleştirilecek şeyler yok mu? Var tabi! Olmaz olur mu, tabi ki olacak, olur da, eksiklerde var. Bu pencereden bakarak eleştiri yapacaksak   5-10 yıl vekillik, belediye başkanlığı yapıp memlekete bir çivi çakmayan, hatta amcasının dayısının taziyesine Adıyaman’a gelmeyen siyasetçiler dururken, kalkıp Ahmet Aydın’ı hedefe koyup onu eleştirmek haksızlık olur.

Bu günkü sistemde hükümet doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı, sarayda kabine sadece Cumhurbaşkanı ve yardımcılarını muhatap alarak sistem çalışıyor. Burada yasama-yürütme ayrışmış durumda, öyle eskisi gibi milletvekilleri bakanlara bu sistemde rahat ulaşamaz. Bu açıdan Ahmet Aydın Bey 18 yıldır Ankara’da bürokrasiyle, bakanlıklarla iç içe bürokratların çoğunun ismini ezbere biliyor, şöyle veya böyle hukuku var, Cumhurbaşkanımızla mesai arkadaşlığı yapan onunla doğrudan temas kuran biri. Ahmet Aydın’ın bu avantajını bizler Adıyaman için kullanmalıyız. Kâhta, Gölbaşı, Besni, Adıyaman Merkez belediye başkanlarımız bölgeleri için ne projeleri varsa alıp dosyalarını gidip Ahmet Aydın’dan takibini istesinler.

Bu dönem Ahmet Aydın Bey Adıyaman’a lazım, Adıyaman’da Ahmet Aydın’a lazım.

Siyasi rekabet bir yana, her şeyden önce Adıyamanlıların ve halkın geleceği ve ihtiyaçları bizler için en önemli olmalı.

Bakın hatırlarsanız 1995 yıllarıydı o zamanın iktidardaki partisi DYP de genel başkan yardımcısı hemşerimiz Mahmut Nedim Bilgiç’ti.

DYP’de Parti içerisinde ihtilaf oldu Bilgiç aleyhinde karalama kampanyaları olmuştu, hatta bununla da kalmadılar 8 otobüs tutup partililerle DYP genel merkezi önünde miting yapıp Mahmut Bilgiç’in görevden alınmasını istediler. Bu eylemi yapanlar, muhalefeti yapanlar hiçbir şey kazanmadığı gibi Adıyaman’da o dönem DYP çok az bir oyla vekilliği kaybetti.

Bu kaybedişle Adıyaman’a Üniversite kurulmadı, DYP gitti Gölbaşı kadar yer olmayan Niğde’ye Üniversite yaptı. Sonuç Bilgiç düşmanlığı Adıyaman’a kaybettirdi. Şimdi benzeri Ahmet Aydın için yapılmak isteniyor. Bu olayla bunu mukayese edin ne anlatmaya çalıştığımı anlarsınız.

AYASOFYA BİR AN ÖNCE CAMİ OLARAK HİZMETE AÇILMALI

Gündemde tartışılan Ayasofya’nın ibadete açılması tartışmaları ile soruya verilen cevapta ise Kıymaz şunları söyledi ‘’ ..Ayasofya Cami mutlak surette en hızlı şekilde ibadete açılmalı. Ayasofya Cami, Fatih Sultan Mehmet Han’ın Vakfı mülküdür. Kapalı olması Fatih’in kemiklerini sızlatmaktadır.

Dünyanın sayılı havaalanı, sayılı sahra hastanesini inşaa etmeyi başaran Sayın Cumhurbaşkanımız Ayasofya’yı da ibadete açmalı hatta ilk Cuma namazını da gidip kendisi orda kıldırmalıdır. ‘ dedi.

Haber:Gerger haber